16
Mayıs
2024
Perşembe
SEBEN - BOLU

Seben'in çehresini değiştirecek

Bolu Valisi Ali Serindağ, Seben ilçesinde yapımı devam eden ve tamamlandığında 44 milyon metreküp su kapasitesine sahip olacak olan Taşlıyayla göletini inceledi. Proje sorumlusundan da bilgiler alan Serindağ, göletin son durumu hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

Yapımı tamamlandığında Abant'ın 7 katı büyüklüğünde olacak olan Taşlıyayla göletinde incelemelerde bulunan Vali Ali Serindağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman'ın da katıldığı inceleme ve bilgilendirme gezisinde gölet hakkında bilgiler verdi. Serindağ, "Yapımı devam eden gölet ilk başta Seben açısından büyük önem taşıyor. Seben ilçesi geçimini meyve, sebze ve hayvancılıkla sağlıyor. Bu yüzden sulama Seben için büyük önem arz ediyor. Bu göletin bitmesi ile birlikte Seben ilçesinde 8 bin dekar arazi sulama imkanına kavuşmuş olacaktır" dedi.

Gölette hava şartları nedeniyle ekip çalışmalarının şu anda bırakıldığını ifade eden Serindağ, "2007 yılında ise dip savak vanalarının konulması, vana odasının yapılması, dip savak giriş rögarı ile 10 m yüksekliğinde gövde dolgusu tamamlanacak. Şu anda dip savak borusunun yaklaşık 7 m üzerine kadar kil dolgusu yapıldı. Dip savak vanaları takıldı. 25 adet iş makinesi ve 25 personelle devam eden çalışmalar, hava şartları nedeniyle durduruldu. Şu anda dip savak borusu kalıp beton çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Keşif bedelinin yüzde 38'si civarında harcama olmasına rağmen fiziki gerçekleşmenin yüzde 65 olduğuna dikkat çeken Serindağ, "Şu ana kadar gölet inşaatına 711 bin YTL para harcandı. Kendi iş makine ve personelimizi kullandığımız için göleti daha ucuza mal etme imkanımız olmuştur. Gölet inşaatı bittiğinde keşif bedelinin yaklaşık yüzde 60'ına malolmuş olacak. 2008 yılında sadece göletin bitmesi için 400 bin YTL bütçeden ayrılması yeterli olacak. 2009 yılında, göletten dere yatağına su bırakılarak Seben arazilerinin sulanmaya başlanması amaçlanmaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 17:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?