19
Mayıs
2024
Pazar
SEBEN - BOLU

Yangın Dereboyu'nu viraneye çevirdi

Bolu’nun Seben İlçesi’ne bağlı Dereboyu Köyü’nde dün gece çıkan ve 6 saat süren yangın sonrasında yapılan çalışmalarda 34 haneli köydeki 14 ev ile 2 samanlığın tamamen yandığı ve 10 büyükbaş hayvanın da telef olduğu bildirildi.

Bir evde sobadan sıçrayan kıvılcımın neden olduğu yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçradı. Seben ve Ankara’dan gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık 6 saat sonra kontrol altına alınabildi. Yetkililer evleri yanan ailelere 1’er milyar lira maddi yardım, çadır, battaniye, katalitik soba ve konteynır verileceğini belirtti.

Yangında 2 katlı evleri tamamen yanan Mürüvvet Aslan, "Yangın başladıktan kısa bir süre sonra köyde bulunan bütün evleri sardı. Evler ahşap olduğu için kimse bir şey yapamadı. Yangında evimle birlikte 3 buzağım da telef oldu. Hepimiz canımızı zor kurtardık. Evimiz yandığı için geceyi dışarıda geçirdik. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Evleri yanan köylüler, enkazdan kurtarabildikleri eşyalarını toplarken, devletin bir an önce yardım yapmasını istediklerini dile getirdi. Can kaybı ve yaralananın olmadığı yangın sonrasında köyde soğutma çalışmaları devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 13:23:53
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 17:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?