5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Belediye çalışmaları masaya yatırıldı

Çorum Belediyesi 4. İstişare Toplantısı’nda, belediyenin çalışmaları masaya yatırıldı.
Turgut Özal İş Merkezi’nde bulunan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Ali Yüksel Kavuştu, AKP Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Haşim Ahlatçı ile Belediye Meclis üyeleri, Belediye daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, göreve gelmesinin ardından Çorum’da çalışma seferberliği başlattığını belirterek, 2 yıl içerisinde hasta durumda olan ve adeta batma noktasına gelen Çorum Belediyesi’ni yeniden şahlandırdığını söyledi.

Göreve geldiği günlerde belediyenin işçisine maaşını, ikramiyesini veremediğini, iş makinelerinin lastiklerinin değiştirilememesi nedeniyle garaja çekildiğini, tüm birimlerde işlerin durma noktasına geldiğini hatırlatan Turan Atlamaz, koltuğa oturduğu günden itibaren, önce belediye işçisinin alacaklarını ödediğini ve işçisine 1 lira bile borcunun kalmadığını ifade ederek, makine parkını yenilediklerini ve tüm birimleri yeniden harekete geçirerek vatandaşlara hizmet etmeye başladıklarını kaydetti.

Küçük Sanayi Sitesi’nin asfaltlanması, derelerin üzerlerinin kapatılması, yağmur sularının toplanması için kanalların açılması, su şebekelerinin yenilenmesi gibi yoğun bir çalışma içermesine girdiklerini hatırlatan Başkan Atlamaz, "2 yıl içinde yaptıklarımız, 10 yılda yapılacak işlerdir. Bizler projelerimizi hazırladık, hazırladığımız projeler birilerinin hayal dahi edemeyeceği projelerdir. Biz, birileriyle tartışıp boş laf üretmek yerine çalışmak ve halka hizmet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çorum’a doğal gazın getirilmesi için belediye olarak çok çalıştıklarını belirten Atlamaz, bunun için yerel yönetim ile merkezi yönetimin arasında köprü oluşturduklarını ve 139 gün içerisinde Çorum’da doğalgazın geldiğini hatırlattı. Atlamaz, "Bizimle doğalgaz ihalesine giren iller 5 yıl içerisinde doğalgaz getirmeyi hedeflerken, bizim doğalgaz çalışmalarını bitirdiğimizi görüp şaşırıyorlar. Çünkü Çorum olarak inanılmazı başardık ve Çorum halkını kışın soğukta bırakmadık, evine doğalgazı söz verdiğimiz şekilde bağlatmayı sağladık" diye konuştu.
Toplantıda vatandaşlar, belediyeden istek ve şikayetlerini belirtirken, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, vatandaşların sorularını teker teker cevapladı.

çorum
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?