5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Belediyeyi protesto için açlık grevi başlattılar

Çorum’da belediye zabıtası tarafından simit tezgahlarının ellerinden alınmasına tepki gösteren yaşlı çift, SSK Hastanesi önünde açlık grevi başlattı.

Çorum Belediyesi aldığı karar doğrultusunda zabıta ekipleri aracılığıyla kaldırımları işgal eden seyyarların tezgahlarını toplamaya başladı. Çorum SSK Hastanesi önünde 30 yıldır simit satan Ocak ailesi simit tezgahlarının ekipler tarafından kaldırılmasına tepki göstermek amacıyla açlık grevi başlattılar. Sadece çay ve su içerek açlık grevi başlatan Aydın Ocak (51) ile eşi Gülendam Ocak (50), tezgahlarının tekrar SSK Hastanesi önüne konmasına izin verilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler. Belediyenin uygulamasının haksız ve gereksiz olduğunu iddia eden Ocak ailesi, haklı davalarını mutlaka kazanacaklarını söylediler.

Belediyenin bu uygulamasının günlük kazançları olan 6 milyon liraya göz dikmek olduğunu belirten Aydın Ocak, "Eşim simit satıyor ben ise terlik satıyordum. Terlik arabasını kaldırsınlar; ancak 30 yıldır burada duran simit tezgahının kaldırılması anlamsız ve gereksiz. Burada 4 kişi satış yapıyor, sadece benim tezgahımı kaldırdılar. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan garibanların dostuyum diyor. Burada onun Belediye Başkanı olan Turan Atlamaz ise bizim ekmeğimizle oynuyor. Hani garibanın yanındaydılar, bizim ekmek teknemizi neden elimizden alıyorlar" diye konuştu.

Eşi ile birlikte açlık grevi başlatan Gülendam Ocak ise 30 yıldır burada simit sattığını ve ekmek tezgahının bir anda ellerinden alındığını belirterek, simit tezgahının eski yerine konmaması halinde ölünceye kadar eylemlerini sürdüreceğini söyledi. Gülendam Ocak, "Biz hırsızlık yapmıyoruz, sadece çocuklarımızın rızkını temin etmek için ekmek parası kazanıyoruz. Belediye bizim ekmek paramıza göz dikiyor. Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan ve Sayın Valimizi göreve çağırıyorum, sesimizi duysunlar" şeklinde konuştu.

çorum
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 14:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?