5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorumlu eczacılar tedirgin

SSK’nın serbest eczanelerden ilaç alımı çalışmalarını olumlu bulan 45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Şefkat Güler, tek endişelerinin ilaç paralarının zamanında ödenip ödenmeyeceği konusu olduğunu söyledi.

Eczacılar Odasında bir basın toplantısı düzenleyen 45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Şefkat Güler, üç yıla aşkın süre ile Sosyal Güvenlik kurumları, İlaç Sanayi, Türk Eczacılar Birliği arasında yapılan toplantılar sonunda sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında birleştiren yasanın çıkartılamaması nedeniyle 2005 yılında eczacıların kurumlarla ayrı ayrı sözleşme yapacaklarını; ancak uygulamanın ortak olacağını kaydetti. Güler, kurumların eczanelere ilaç borcu geri ödemelerinde vatandaşların desteğini beklediklerini ifade ederek, "Eczanelerin hakkı korunmalı" dedi.

2004 yılında KDV indirimi ve ilaç fiyatlarındaki düşüş ile zarar gören eczanelerin, yapılan bu sözleşmeler ile de verilen iskontolar neticesinde şu anda mevcut olan sermayelerinden kayba uğrayacaklarını ifade eden Güler, "Bizlerin kamuoyundan beklentimiz, hızlı ve eksiksiz bir hizmet verebilmemiz için kurumların geri ödeme yapmaları konusunda baskı oluşturarak bizlere yardımcı olmalarıdır. Vatandaşlarımız şunu iyi bilsin ki, para ödeyerek aldıkları ilaçları, kurumlar geri ödeme yapmadığı taktirde eczaneler de zor durumda kalacak ve kurumlara ilaç vermekten vazgeçme yoluna gidecektir. Kurumlarımız borçlarını zamanında ödeme yaparlarsa hem vatandaşımız iyi ve hızlı hizmet alır, hem de eczanelerimiz zor durumda kalmaz" şeklinde konuştu.

Çorum
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 15:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?