5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Dayı-yeğen Kızılırmak'ta boğuldu

DAYI-YEĞEN KIZILIRMAK'TA BOĞULDU

Çorum'un Uğurludağ ilçesi yakınlarında Kızılırmak üzerine kurulan Ambarcı bendinde balık tutmak isteyen 2 kişi boğularak can verdi.

Edinilen bilgiye göre, olay sabah saatlerinde Uğurludağ İlçesine bağlı Ambarcı köyü yakınlarında bulunan ve sulama amacı ile Kızılırmak üzerine kurulan bentte meydana geldi. Bent üzerine çıkarak balık tutmaya çalışan Ali Murat Saraç (49), dengesini kaybederek suya düştü. Suya düşen dayısının akıntıya kapıldığını gören Cemil Ünlü (27)de onu kurtarmak için arkasından suya atladı. Kızılırmak'ın sularına kapılan Bayat Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı olan Ali Murat Saraç ile stajyer avukat Cemil Ünlü

boğularak can verdi.

Görgü şahitlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri Çorum Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlardan yardım istedi. Bayat Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı olan Ali Murat Saraç'ın cansız bedeni çevrede bulunan vatandaşlar tarafından sudan çıkartılırken Cemil Ünlü'nün cesedi ise olay yerine gelen dalgıçlar tarafından akşam saatlerinde yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunarak sudan çıkartıldı.

Kızılırmak'a düşen dayısını kurtarmak için arkasından atlayan ve daldığı sudan bir daha çıkamayan Ünlü'nün yaklaşık 6 yıl önce Güneydoğu'da şehit olan Uzman Çavuş Cemal Ünlü'nün kardeşi olduğu ve geçen hafta vatani görevini tamamladıktan sonra izinli olarak memleketi Bayat'a döndüğü öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye gelen Ali Murat Saraç ve Cemil Ünlü'nün yakınları ayakta durmakta zorlandılar. Uzun süre Cemil Ünlü'nün cesedine ulaşılmasını bekleyen yakınları zaman zaman fenalık geçirdiler.

Diğer taraftan çevrede bulunan vatandaşlar tarafından çıkarılan Ali Murat Saraç'ın boğulmadığı, suya düşerken kalp krizi geçirdiği ve bu yüzden öldüğü iddia edildi. Çevrede bulunan ve olaya şahit olan vatandaşlar, Ali Murat Saraç'ın üzerinde can yeleği bulunduğunu belirttiler. Saraç'ın cesedini sudan çıkaran çevredekiler vatandaşlar Saraç'a suni solunum ve kalp masajı yaptıklarını ancak Saraç'ın daha önce öldüğünü fark ettiklerini söylediler.

ŞEHİT KARDEŞİ ÜNLÜ HALEN ASKER

2004 yılında hayatını kaybeden Şehit Cemal Ünlü'nün kardeşi olan Cemil Ünlü'nün de askerden 5 gün önce döndüğü ve resmiyette halen asker göründüğü bildirildi. 6 yıl önce bir oğlunu şehit veren Ali Ünlü, stajyer avukat oğlu Cemil Ünlü'nün ölümüyle yıkıldı.

Daha 2 gün önce eşine, "Allah bu evladımızı elimizden alacak" dediğini ve oğlunu kaybettiğini belirterek çevresindekilere ağlamamalarını söyledi. Anne Hatice Ünlü ise bu acılara nasıl dayanacağını bilemediğini söyleyip gözyaşı döktü.

Saraç ve Ünlü'nün cesetleri cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için Uğurludağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

DAYI-YEĞEN KIZILIRMAK'TA BOĞULDU
DAYI-YEĞEN KIZILIRMAK'TA BOĞULDU
DAYI-YEĞEN KIZILIRMAK'TA BOĞULDU
DAYI-YEĞEN KIZILIRMAK'TA BOĞULDU
DAYI-YEĞEN KIZILIRMAK'TA BOĞULDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 19:57:05
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 09:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hilal Çilek IP: 85.110.184.xxx Tarih : 30.05.2010 12:40:37

Hepimzn başı sağ oLsun.. Ailesine ve sevdiklerine Allah sabır veRsn..