4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Dikbaş ailesi yardım bekliyor

SUNGURLULU DİKBAŞ AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan Dikbaş ailesi uzanacak yardım elini bekliyor. Hasta ve yaşlı olduğu çalışamayan aile reisi cami önlerinde dilenirken gözü yaşlı eşi, "Yiyecek ekmeği bulmakta güçlük çekiyoruz" diye konuştu.

Akçay Mahallesi Gülistan Sokak'ta kerpiç bir evde yaşam mücadelesi veren çaresiz baba Osman Dikbaş(62) eşi Hatice Dikbaş(53), kızları Nazife Dikbaş(26) ve Rukiye Dikbaş'ın(24) dramı, yürek burkuyor.

Sungurlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) üç ayda bir 100 TL yardımdan başka hiçbir geliri olmadığını, aldıkları paranın da yetmediğini söyleyen baba Osman Dikbaş, "Kaymakamlığın verdiği 100 TL ile geçinemiyorum. Aylık 50 TL'den 3 ayda 150 TL kira veriyorum. Aldığım ise 100 TL. Omuzlarım kan topladığı için çalışamıyorum. Yaşlı olduğumdan dolayı kimse iş vermek istemiyor. Ben de ara sıra cami önlerine gidip utanarak dilencilik yapıyorum" dedi.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatırken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan anne Hatice Dikbaş ise, "Ben sara hastasıyım. Her 10 günde bir sara krizim tutuyor, bayılıyorum. Kızlarım ise böbrek hastası. Ankara'da ameliyat oldular. Ancak paramız olmadığı için sonuçlarını almaya bile gidemedik. Hastalığımız arttığında paramız olmadığı için hastaneye yürüyerek gidip geliyoruz. Ev kiramızı ödeyemediğimiz için ev sahibimiz durmadan evden çıkmamızı istiyor. Yiyecek ekmeği bulmakta güçlük çekiyoruz. Bizler hasta

insanlarız Allah göstermesin bize bir şey olduğunda ambulans bile çağıramayız" şeklinde konuştu.

 

HAYIRSEVER VATANDAŞLAR VE DEVLET BÜYÜKLERİNE YARDIM ÇAĞRISI

"Devlet büyüklerimizden veya hayırsever vatandaşlarımızdan tek isteğimiz çatısı akmayan bir evde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz" diyen Dikbaş ailesi, "Bizler çok bir şey istemiyoruz. Her vatandaş gibi bizim de mutlu ve huzurlu yaşamak hakkımız. Bize bu yardımı yapacak olanlara hayır duamızı ölünceye kadar eksik etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

SUNGURLULU DİKBAŞ AİLESİ YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:24:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 18:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?