5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Haramilerin iktidarını indireceğiz!

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, haramilerin iktidarını alaşağı edeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'daki 10. Dedesli Ovası Türkmen Şenliği'ne katılmak üzere Genel Sekreter Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, milletvekilleri ve partililer ile İskilip ilçesine bağlı Ferhatlı köyüne geldi.

Parti otobüsüyle şenlik alanına gelen Kılıçdaroğlu'na dokunmak isteyenler birbirleriyle yarıştılar. Bir süre parti otobüsünden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu yoğun ilgi karşısında otobüsün üzerine çıktı.

Şenlik alanında vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a daha önce olduğu gibi yine "Recep bey" ifadesiyle seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bir siyasetçimiz, yani Recep Bey diyor ki manşetle gelen, manşetle gider. Dedesli Ovası biraz sonra bir manşet yazacak. Ve halkın iktidarı geliyor diyecek" dedi.

Siyaset kurumunun iyi sınav vermediğini savunan Kılıçdaroğlu, "İnsanların etnik kimliğini, inançlarını, yoksulluklarını sömürdüler. Sömüre sömüre kendileri palazlandılar. Biz doğru neyse, halkın çıkarı neyse onu yapacağız. Halkla yola çıkacağız, halkla beraber yürüyeceğiz" dedi.

Şenlik alanında "Başbakan Kemal" slogan atmaları üzerine bir süre duraklayan Kılıçdaroğlu, kimin başbakan olacağını sadece halkın belirleyeceğini ifade etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yarın seçim sandığı gelecek. Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde. Mührü, Süleyman'ın adaletine uygun olarak kullanmaya, halkın çıkarlarını savunanlar için kullanmaya, mührü bu ülkede yatağa aç girmeyecek tek bir çocuk inancıyla kullanmaya, bu ülkede haramilerin iktidarını alaşağı etmek için kullanmaya söz veriyor musunuz? O zaman Recep Bey, doğal olarak korkacak tabii. Ezberi bozulacak" diye konuştu.

Zonguldak'ta maden işçileri için "kader" söylemini dile getirenlerden hesap soracaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, "İşçiler, yerin dibinde çalışırlar, patlama olur, insanlar ölür maden şehididir. Neden o işçilerimiz toprağın altında? Onun bir başka bakanı daha var, O da güzel ölmüşler diyor. Eğer güzel ölmüşlerse sen aşağı in bir de seni görelim orada" ifadelerini kullandı.

Partisinin alın teriyle kazanılanlara her zaman saygı duyduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'den bir isteğim var, Dedesli Ovası'ndaki bütün yurttaşlarımın da bir isteği var. Kısıklı'daki villaları medyaya açın bakalım neler oluyor orada. Orada neler var. Açın bakalım bunları millet görsün" şeklinde konuştu.

CHP'nin hiç kimseyi etnik kimliği ve inancı nedeniyle sorgulamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, herkesin etnik kimliği ve inancına saygı duyduklarının altını çizdi.

Konuşmasında AK Parti'yi mağdur edebiyatı yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Bunlar bir mağdur edebiyatıdır yapıyorlar gidiyor. Bunlar mağdur değil, bunlar mazlum da değil. Bunlar önce mağdur oldular, şimdi halkı, sizi ezmeye başladılar'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından CHP lideri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay'a şenlik komitesi tarafından plaket verildi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 18:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?