4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

İbret TIR'ı Çorum'da

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından, trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşların kazalara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla oluşturulan İbret TIR’ı, Çorum’a geldi.

TŞOF Basın Sözcüsü Hasan Kaplan, yaptığı açıklamada, 30 Temmuz 2004 tarihinde başladıkları Türkiye turu çerçevesinde bugüne kadar 37 il ve 6 ilçe de konakladıklarını belirterek, kanayan yara haline gelen trafik kazalarını önlemek için bir proje gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaplan, Türkiye’de son 10 yıl içerisinde küçük bir il nüfusu kadar insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Bir an önce bu durumun önlenmesi için işbirliği içerisinde acil çözüm tedbirleri alınması gerekiyor. Bunun için bireyler, kurumlar ile kuruluşlar, hükümet ve devlet olarak herkesin işbirliği içerisinde olması gerekir" diye konuştu.

Trafik kazalarının önlenmesinde eğitimin büyük öneminin olduğuna dikkat çeken Kaplan, "Milli Eğitim alanında trafik derslerinin zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. Diğer branşlardaki derslerde nasıl yetişmiş öğretmenler tarafından eğitim-öğretim veriliyorsa, müfredattaki trafik dersi, eğitim fakültelerinin açacağı trafik öğretmenliği bölümlerinden yetiştirilecek öğretmenler tarafından verilmelidir. Öğrenciler trafik testlerinden geçirilmelidir" dedi.

Çorum’da 2 gün kalacak olan İbret TIR’ı, daha sonra Çankırı’ya hareket edecek.

çorum
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 11:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?