26
Nisan
2024
Cuma
ÇORUM

Mandırada yangın paniği

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait mandırada çıkan yangın korkuttu.

Edinilen bilgilere göre, mandırada samanların depolandığı bölümde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Depodan dumanlar yükseldiğini gören işçiler itfaiyeye haber vererek yardım istedi. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine Dodurga, İskilip, Uğuludağ ve İskilip ilçelerinden bölgeye takviye ekip gönderildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, mandıra çalışanları da içeride bulunan 150 büyükbaş hayvanı dışarıya tahliye etti. Uzun uğraşlar sonunda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında yaklaşık 300 ton saman, yonca yem balyası kül oldu. Olayın duyulması üzerine Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, bölgeye giderek yangın hakkında görevlilerden bilgi aldı.

AK Parti Çorum milletvekili ve Tbmm İdare Amiri Salim Uslu ise Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yangında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulan mandıranın samanlık ve yem depolarında çıkan yangın sonunda ağır hasar oluştuğunu belirterek, "Herhangi bir can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. Yangında 150 büyükbaş hayvan telef olmaktan kurtarılmıştır. Yardım konusunda Çorum Valisi Sabri Başköy ve ilgililerle görüşmelerimiz oldu. Sayın Valimiz gereken yardımın sağlanması ve neler yapılabileceği konusunda bir çalışma başlattı. Sonuçlarını takip edeceğiz. Tüm ilçe halkımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Oğuzlar Belediyesi'nin katkıları ile kurulan tesis geçtiğimiz günlerde hizmete girmiş süt sığırcılının yapılacağı mandıraya 144 adet büyük baş hayvan alımı yapılmıştı.

..
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba 18:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?