5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

MHP İl Başkanları Çorum'da toplandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bölge İl başkanları, Çorum’da toplanarak durum değerlendirmesi yaptı.

Pithana Otel’de gerçekleştirilen istişare toplantısına, Çorum İl Başkanı Mehmet Fatih Aslan, Yazgat İl Başkanı Kenan Kılıçarslan, Amasya İl Başkanı Muttalip Polat, Kırıkkale İl Başkanı Köksal Tonga, Kırşehir İl Başkanı Arif Kılıç, Konya İl Başkanı Ünlü, Nevşehir İl Başkanı Mehmet Vural, Niğde İl Başkanı Derviş Şahiner, Sivas İl Başkanı Mustafa Erdobak, Aksaray İl Başkanı Halil Demiray, Ankara İl Başkanı Emin Yazıcı katıldı.

Toplantı öncesi bir basın açıklaması yapıldı. Çorum MHP İl Başkanı Mehmet Fatih Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajını okurken, il başkanları adına bir konuşma yapan Yozgat İl Başkanı Kenan Kılıçarslan, hükümetin icraatlarını ve AB’ye tam üyelik konularına değinerek, hükümetin politikalarını eleştirdi.

AKP hükümetinin kendi çapında kurduğu hayal ile ülkeyi yönetmeye çalıştığını ileri süren MHP Yozgat İl Başkanı Kenan Kılıçarslan, "Hükümet 3 Kasım seçimlerinden sonra verdiği sözleri tamamını unuttu, çiftçinin geliri artacaktı, çiftçi can çekişiyor. Memur, esnaf ve emeklilerin maaş durumları düzeltilecekti, bütün kesimler kan ağlıyor. AKP hükümeti, sadece kurduğu hayalleri millete satmaya çalışıyor, milleti kandırıyor" dedi.

AB’ye tam üyelik konusunda körün körüne hareket edildiğini iddia eden Kılıçarslan, "AB sizin dininize inancınıza bakmaksızın tam üye olarak alacağız diyorlar, bir taraftan da etnik ayrımcılık yapmaya çalışıyorlar. Sen Kürtsün, sen Lazsın, Çerkezsin, Alevisin, Sünnisin gibi ayrımlara çanak tutuyorlar. Oysa Türk milleti 5 bin yıldır bir bütündür bölünemez parçalanamaz, AB alacaksa bu değerleri görerek biz içine alsın. AB’ye giriyoruz diye benliğimizi, değerlerimizi teslimiyet etmeyelim. Hükümet AB uğruna tüm değerlerimizden vazgeçmiş gibi gözüküyor. Milletimiz AK Parti hükümetini uyarmalı, engel olmalı" diye konuştu.

İsrail’in GAP’ta gözü olduğunu savunan Kılıçarslan, "İsrail bugün Urfa hastanelerinde kendi ülkelerinin kadınlarının doğumlarını buradaki hastanelerde yaptırıyor. Amaç Urfa kimliğine yazılmak ve ileride buralardan rahatça toprak alabilmektir. Bizler bu ince konuları gündeme getiriyoruz, ne yazık ki AKP hükümeti kulaklarını kapamış ne yaptığını bilmez bir halde bu devleti karanlığa sürüklüyor" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından akşam yemeği yiyen il başkanları, istişare toplantısına basına kapalı olarak devam ettiler.

çorum
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?