4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Minik polisler işbaşında

MİNİK POLİSLER İŞBAŞINDA

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Çorum'un Sungurlu ilçesinde ilköğretim öğrencilerinden oluşturulan trafik ekibi, şehir merkezinde denetim yaptı. Minik polisler, sürücülerden emniyet kemeri takmalarını ve hız yapmamalarını istedi.

Çorum Caddesi'nde trafik kontrolü yapan Sunguroğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinden oluşan minik polisler, ilk önce cadde boyunca dizilerek ellerinde trafik konulu veciz sözlerin bulunduğu pankartlarla sürücüleri uyardı. Daha sonra durdurdukları araç sürücülerine emniyet kemeri uygulaması yapan minik polisler, sürücülere trafik kurallarını içeren birer kitapçıkla birlikte kolonya ve şeker ikramında bulundu.

Sürücülerin trafik kontrolü yapan çocuk polisleri görünce olumlu yönde etkilendiklerini ve duyarlılıklarının arttığını söyleyen polis ekipleri, "Aynı zamanda çocuklarımıza polislik mesleğini sevdirilmiş oluyor" dediler. Trafik bilincinin çocuk yaşlarda kazanılması gerektiğini kaydeden polis ekipleri, "Kutladığımız hafta nedeniyle çocuklarımızla ile birlikte trafik denetimleri yapıyoruz. Hem sürücüleri bilgilendirip hem de miniklerimizin erken yaşta trafik bilincini kazanmasını hedefliyoruz. Denetimlere

katılan öğrencilerimiz, özellikle emniyet kemeri takılması ve hız kurallarına uyulması konusunda sürücülerimizi uyardı" dedi.

Minik polisler, yaklaşık bir saat süren uygulama boyunca araç sürücülerine trafik kurallarını hatırlattı.

MİNİK POLİSLER İŞBAŞINDA
MİNİK POLİSLER İŞBAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 18:17:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 19:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?