5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Piknikçileri kene korkusu sardı

KENE PİKNİKÇİLERİ VURDU

Çorum'da kene korkusu nedeniyle vatandaşlar, mesire ve piknik alanları yerine parklarda hafta sonunu geçirmeyi tercih ediyor.

Çorum'da zehirli kenelerden buluşan KKKA hastalığından 3 günde 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından insanlarda tedirginlik hakim oldu. Tatil günlerini mesire ve piknik alanları yerine şehir merkezlerindeki parklarda geçirmeyi tercih eden vatandaşlar hafta boyunca yaşadıkları stresi parklarda atıyor. Piknik yapmak için parklara gelen vatandaşlar parklarda dahi yere kilim veya örtü sermek yerine kamelyalarda oturmayı tercih ediyor.

Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı'nda güneşli havanın tadını çıkaran Kazım Alkan isimli vatandaş, "Keneden tedirgin olsak ne yapacağız ki? Elden ne gelecek. Kendimize göre tedbirimizi alıyoruz. Sprey alıp sıkıyoruz. Özellikle köylere gitmeyi istemiyoruz. Şehir içerisindeki parkları belediye ilaçlıyor. Şehir merkezinde korkulacak bir durum yok. Parklar daha güvenli. Ecel geldikten sonra kenede bahane her şey bahane. 2 yıldır kene vakaları baş göstermeye başladı. Başka yapabileceğimiz bir şey yok" dedi.

Hasan Çelik isimli vatandaş ise, keneden tedirgin olmayan insan olmadığını söyledi. Parkların ilaçlandığı için daha güvenli olduğunu dile getiren Çelik, insanların kırsal bölgelere gönül rahatlığı ile gidemediğine dikkat çekti. Betül Aybir isimli vatandaş da, "Kilimi otların üzerine serip oturmuyoruz. Oturacak yeri olan, üstü kapalı olan yerleri tercih ediyoruz. Aklımızda diye dolaşıyoruz. Keneden kurtulacak bir çare olsa keşke. Kene olduğundan beri pikniğe falan gitmiyoruz. Çocuğum var. Yeşil alanda oynamasına izin vermiyoruz" dedi.

KENE PİKNİKÇİLERİ VURDU
KENE PİKNİKÇİLERİ VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:40:04
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 15:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?