5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sungurluspor mali krizde

SUNGURLUSPOR'DA MALİ KRİZ

Türkiye Aroma 3. Voleybol Liginden 17 maçta 17 galibiyet alarak Çorum'da bir ilke imza atan, Türkiye 2. Voleybol Ligine yükselen Sungurlu Spor voleybol takımı maddi imkansızlıklar nedeniyle 2. lige katılmamanın eşiğine geldi.

Sungurlu Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir, Türkiye Aroma 3. Voleybol Ligi'nde yakalanan büyük başarıda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Türkiye 2. Voleybol Liginin çok zor bir lig olduğunu söyleyen Özdemir, "2 Ligde büyük şirketler, büyük kulüpler ve büyük belediye takımları var. Kadrolarında yabancı oyuncu oynatan kulüpler bile var. Şuandaki görünüm itibariyle bizim bu ligde oynamamız çok zor görünüyor. Bu ligi kaldıracak maddi gücümüz maalesef yok. Hatta 2. Lig değil yeniden 3. Ligde oynayacak bile maddi gücümüz yok. Bu gidişle yeniden amatör kümeye döneceğiz, gidişat onu gösteriyor" dedi.

Uzun yıllardır bu günlere gelmeye çalıştıklarını dile getiren Özdemir, "Şimdi 2. Lige yükseldik ama gereken sponsorları bulamadığımız takdirde tüm çabalarımız, tüm uğraşlarımız boşa gitmiş olacak. Yeniden alt yapıdan başlamak zorunda kalacağız" diye konuştu.

2. ligin hem ilin hem de ilçenin tanıtımı noktasında önemli olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Grubumuzda 12 takım olacak. 12 il takımı Sungurlu'ya gelecek. Çorum'u ve Sungurlu'yu en güzel şekilde temsil etmek ve tanıtımı açısından çok büyük bir organizasyon. Ama maalesef bizim bu şekilde götürmemiz imkansız gibi görünüyor. Geçen yılki takımımız şuanda duruyor. 1-2 takviyeyle 1. lige çok kolay çıkarız. Oyuncularımız gerçekten çok yetenekli. Sungurlu için gerçekten mücadele ediyorlar. Biz eğer 2. lige

katılmama kararı alırsak bu sporcularımızı mecburen başka kulüplere göndereceğiz. Türkiye'nin namağlup şampiyon takımına Sungurlu'nun ileri gelenleri, işadamları sahip çıkarsa 2. ligden 1. lige çıkar, Çorum'u ve Sungurlu'yu en güzel şekilde temsil ederiz" şeklinde konuştu.

Özdemir, ayrıca daha önce Sungurlu Yeni Çelikspor olan kulübün adını Sungurlu spor olarak değiştirdiklerini belirterek, "Sungurlu Yeni Çelik Spor Kulübü olarak birçok branşta 350-400 sporcuyla Sungurlu'yu başarıyla temsil ediyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafında sporcularımız başarı dolu sezon geçirmektedir. Kulübümüzün ismi biraz uzun olduğu için birçok yerde Sungurlu Belediye Spor, Sungurlu Çeltik Spor, Sungurlu Demir Çelik Spor gibi hep yanlış ve eksik söylenmekte idi. Voleybol takımımızın Türkiye

genelindeki başarısını dikkate alarak yöneticilerimizle olağan üstü toplantı kararı alarak kulübümüzün ismini Sungurlu Spor Kulübü olarak değiştirmiş bulunuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 13:56:05
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 16:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?