22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALACA - ÇORUM

Çağdaş dünyayı yakalamak istiyoruz

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Doç.Dr. Vahit BIÇAK hedeflerinin, Türkiye'de insan hakları uygulamalarının çağdaş dünya standartlarının ötesinde gerçekleşmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Çorum'da düzenlenen topantıda konuşan Doç.Dr. Vahit BIÇAK, insan haklarının herkesn sahip olduğu haklar olduğunu belirterek, insanların bu haklara doğuştan sahip olduğunu ifade etti.

İnsan Haklarının etkin şekilde korunması ve geliştirilmesi için işnirliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bıçak, insan haklarının bir fantezi veya soyut bir konsept olmadığının altını çizdi.

İnsan haklarının birey ile devlet arasındaki ilişkinin tarzına verilen iismin olduğunu ifade eden Bıçak, insan haklarının iyileşmesi için talebin vatandaşlardan gelmesi gerektiğini kaydetti.

İnsan hakları standartlarının yükseltilmesi ve uygulamaya geçirilebilmesinin, merkeziyetçi bir yaklaşımla Ankara'da oluşturulan birimler tarafından sağlanabilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Bıçak, "Ülkemizde insan hakları standartlarının arzuladığımız düzeye getirilmesi ve yapılan kapsamlı reformların hayata geçirilmesi için çok önemli fonksiyonlar üstlenen İnsan Hakları Kurulları ve bünyesinde oluşturulan İnsan Hakları Danışma ve Başvuru Masalarına yönelik olarak geliştirilen bu proje tamamlandığında, insan hakları kurullarına başvurular kolaylıkla yapılabilecek. Bu sayede başvuruların etkin bir şekilde takibi ve sonuçlandırılması mümkün olacak olacaktır" dedi.

29 Kasım 2003 tarihli yönetmelikle tamamen yeniden yapılandırılan İl ve İlçe Kurullarında kamu görevlisi ağırlıklı yapının kaldırılarak sivil toplum ağırlıklı yeni bir yapı oluşturulduğunu dile getiren Doç.Dr. Vahit Bıçak, ivil toplum alanının gnişlemesinin Türk Demokrasisinin ve insan hakları standartlarının gelişimine katkı sağlayacağını kaydetti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 23:17:55
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 11:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?