28
Mayıs
2024
Salı
ALACA - ÇORUM

Doktor sıkıntısı gideriliyor

Çorum'un Alaca İlçesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından 7 uzman 3 pratisyen olmak üzere toplam 10 doktor ataması yapıldı.
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili Muzaffer Külcü, uzun zamandır sağlık personeli sıkıntısı yaşanan Alaca Devlet Hastanesi ve sağlık ocaklarının doktor açığının görevlendirmeler yoluyla giderildiğini kaydetti.

Yapılan görevlendirmelerle Alaca'nın doktor sıkıntısı sona ereceğini kaydeden muzaffer Külcü, "Alaca İlçemizin doktor sıkıntısını sona erdirmek için Sağlık Bakanlığı'nda yaptığım girişimler sonucunda, 7'si uzman 3'u pratisyen olmak üzere, 10 doktor görevlendirilmesi yapıldı.

Süre bittiğinde yeni görevlendirmeler yapılacaktır. Bu görevlendirmeler arasında herhangi bir boşluk olmayacaktır. İhtiyaç duyulan alanlarda kadrolu doktor atamaları yapılana kadar görevlendirmeler periyodik olarak sürecektir" dedi.

Yapılan uzman doktor görevlendirmelerinin Ortopedi, Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi ve Üroloji Uzmanlarından oluştuğunu kaydeden Külcü, "Alaca Devlet Hastanesi birçok branşta uzman doktor açığını tamamlamıştır. Diğer yandan Çorum il merkezinde ihtiyacını hissettiğimiz radyoloji uzmanı ataması da yapılmıştır. Türkiye sağlık alanında hükümetimizle birlikte bir dönüşüm yaşamıştır. Hükümetimiz döneminde vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için Devlet Hastaneleri, SSK Hastaneleri ayrımını kaldırdık, bütün hastaneleri birleştirdik.

Vatandaşlarımızın özel hastanelerden kolayca hizmet almalarını sağladık. Ancak bu adımlarımızın en önemli ayaklarından birini de ihtiyaç duyulan yerlere, ihtiyaç duyulan branşlarda doktor atamalarını yapmaktır. Yeni doktor atamaları yapılamadığı durumlarda ise atama yapılana kadar periyodik görevlendirmelerle sıkıntılar aşılmaktadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 17:48:25
Güncelleme :14 Mart 2006 Salı 23:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?