19
Mayıs
2024
Pazar
ALACA - ÇORUM

EMEP'liler Alacahöyük'te buluştu

Emeğin Partisi Çorum İl Örgütü’nün düzenlendiği geleneksel pikniğin 10.’su Alacahöyük’te gerçekleştirildi.
Her yıl Haziran ayında piknik düzenleyen EMEP Çorum İl Örgütü, geleneğini bu yıl da bozmadı. Çorum, Sungurlu ve Alacahöyük’ten 500’ü aşkın vatandaşın katıldığı piknikte birlik ve dayanışmanın yanısıra, NATO ve Bush karşıtlığı da ön plana çıktı. Çorum’dan 7, Sungurlu’dan 1 otobüs kaldıran ve Alacahöyük’ten de çok sayıda köylü pikniğe katıldı. Kadınların, gençlerin ve köylülerin ağırlıkta olduğu pikniğe Alacahöyük Belediye Başkanı Hüseyin Saykan da katıldı.
Sabah kahvaltısını hep birlikte yapan partililere hitaben EMEP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Özünel bir konuşma yaptı. Özünel, İstanbul’da yapılacak NATO Zirvesi’ne yönelik partilerinin yapacağı etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Özünel’in konuşmasının ardından EMEP Kadın Kolları ve Emek Gençliği üyelerinin hazırladığı programa geçildi. Kadın ve Gençlik Kolları tarafından skeçler oynandı, şiirler okundu. Özellikle Ayşe Sinemce’nin okuduğu şiir büyük alkış toplarken, minik Özgün’ün, Filistinli bir çocuğun yazmış olduğu mektubu okuması da katılımcıları duygulandırdı.
EMEP Kadın Kolları üyelerinin hazırladığı skeçlerde ise kadın ve erkek arasındaki sorunlar dile getirildi. Programın ilerleyen saatlerinde ise partililer, davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler. Piknik yerindeki programın sona ermesinin ardından hep birlikte Alacahöyük’teki ören yerleri gezildi. Program, akşam saatlerinde sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 00:46:25
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 11:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?