18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALACA - ÇORUM

Kızını sıcak suyla haşladı

Çorum’un Alaca İlçesi’nde bir baba, 12 yaşındaki kızının üzerine kaynar su döktü. Alaca İlçesi Günhan Mahallesi Mimar Sinan Sokak üzerindeki evde önceki gün meydana gelen olayda, N.K. adlı baba, kendisine saygısızlık yaptığı gerekçesiyle 12 yaşındaki kızı D.K.’yi sobanın üzerinde kaynamakta olan çaydanlıktaki su ile haşladı.

Vücudunda 1 ve 2. derece yanıklar oluşan küçük D.K. olaydan sonra evden kaçarak dayısı Serhan K.’ya sığındı. Dayısı tarafından Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan N.K., burada tedavi altına alındı.

Hastane görevlilerinin ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kısa sürede kızını yakan N.K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. İfadesi alındıktan sonra aile fertlerine kötü muamele yapmak suçundan adliyeye sevk edilen N.K., Alaca Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ailesine 3 ay yaklaşmama cezası verilerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Küçük D.K.’nin tedavisini üstlenen Alaca Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kemal Arslan, D.K.’nin bir süre önce yanık şikayeti ile hastanelerine geldiğini hatırlatarak, " D.K. hastaneye geldiğinde vücudunun yüzde 30’unda birinci derece, yer yerde ikinci derece yanıklar vardı. Hastamızın hayati tehlikesi yoktu ancak vücudunda ciddi enfeksiyonlar oluşmuştu. Kendisini cerrahi servisimize yatırarak tedavisine başladık, hastamızın tedavisi hala devam ediyor" şeklinde konuştu.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından eve dönmek istemediğini, babasından korktuğunu söyleyen Sakarya İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi D.K., "Bundan sonraki yaşantımı yetiştirme yurdunda sürdürmek istiyorum. Bu konuda ilçemizdeki bazı yetkililer ile görüşerek onlardan yardım istedim. Umarım bana yardımcı olurlar da bir yetiştirme yurduna yerleşirim. Evde kalan kardeşlerim içinde endişe duyuyorum. İşsiz ve yoksul olan babam onlara da zarar verebilir" dedi.

Olayın emniyet kuvvetlerine intikal etmesinden sonra polis tarafından gözaltına alınan eşi N.K.’dan şikayetçi olmayan anne Hikmet K., "Eşim, cezaevine girerse 4 çocuğum ile ortada kalırım. Eşimin düzenli bir işi ve geliri yok ama yinede iş bulduğu zaman tarla ve inşaatlarda çalışıyor" diye konuştu.

Olayın yaşandığı gün küçük oğlu Uğur’u ayağında sallayarak uyutmaya çalıştığını belirten anne Hikmet K., "Her şey biranda oldu. Babası çaydanlıktaki suyu dökünce kızım koşarak odadan çıktı. Ben arkasından gidip elbiselerini çıkartıp kızımı dayısının evine gönderdim. Dayısı kızımı hastaneye götürmüş. Bende daha sonra çocukları babalarına bırakıp hastaneye gittim. Kızımın durumu çok kötüydü, ne yapacağımı bilemedim. Daha sonra polisler bizi karakola götürüp ifademizi aldılar" şeklinde konuştu.

Eşinin yaşanan olaydan dolayı çok üzüldüğünü, olaydan sonrada dayısından korktuğu içinde kızını görmek için hastaneye gidemediğini iddia eden Hikmet K., eşinin hastanede tedavi gören kızına ait yeşil kartı neden vermediği sorusuna ise ’bilmiyorum’ şeklinde cevap verdi. Kızının hastane masraflarının yeşil kart tarafından karşılandığını belirten anne Hikmet K., "Eşim kızıma ait yeşil kartı vermedi fakat daha sonra evimize gelen polisler yeşil kartı alarak hastaneye götürdüler" dedi.

Maddi durumlarının çok kötü olduğunu, eşi çalışmadığı zaman komşu ve akrabalarının yaptığı yardımlar ile yaşadıklarını kaydeden Hikmet K., "Halen hayırsever bir komşularının kira almadan verdiği iki odalı bir evde sefalet içinde yaşıyoruz. Çocuklarımdan ikisi okula gidiyorlar, onlara gittikleri okuldan çeşitli yardımlar yapılıyor. Ramazan ve bayramlarda da devletten gıda yardımı alıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 22:24:55
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 11:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?