16
Mayıs
2024
Perşembe
ALACA - ÇORUM

Okulunu güzelleştir kampanyası

Çorum'un Alaca İlçesi'nde öğrenci velileri işbirliği yapan Alaca Kaymakamı Kemal İnan, ilçedeki tüm ilköğretim ve liseleri modern hale getirdi. 

Göreve geldiği ilk günlerde ilçedeki okulları gezen Kaymakam Kemal İnan, okulların harabe halinin eğitim camiasına yakışmadığını belirterek, ilçede 'Okulunu Güzelleştir' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında ilçede bulunan 12 ilköğretim ve 5 lisede tadilat çalışması yapılarak sınıflar son derece modern hale getirildi. 

Kaymakam Kemal İnan, kampanya çerçevesinde komisyon kurarak ilçede öğrencisi olan tüm velilerle birebir görüşmeler yaptı. 6 ay süren çalışmalar sonunda veliler ikna edilerek, okullarda çalışma başlatıldı. Okulların koridorları fayansla döşenirken, tavanları ise alçılarla kaplanarak modern görünümlü kemerler yapıldı. Sınıflarda aynı işlemler gerçekleştirilerek sıraların üzeri örtülerle kaplandı, perdeler değiştirildi, sınıflara, televizyon, VCD ve bilgisayar alandı. Adeta lüks birer ofis görüntüsüne kavuşan sınıflar yeni görüntüsüyle öğrencilerin çalışma odalarına dönüştürülmüş oldu. Daha önce okuldan kaçmaya çalışan bazı öğrenciler, yapılan düzenlemelerin ardından artık yeni sınıflarında çıkmak istemiyorlar. 

Alaca İlçesi'nde bulunan tüm okullarda hummalı bir çalışma başlatılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tadilat için gönderilen 50 bin YTL ödenek ile Alacalılar ortak bir çalışma yaparak 1 milyon YTL iş yapmayı başardılar. Kaymakam Kemal İnan, "Vatandaşlarımı kutluyorum, Alaca İlçesi'ndeki tüm okullarımız modern birer derslik haline geldi. Çağımıza yakışan görünüm kazandırılan okullarımızda, öğrencilerimiz daha bir şevkle derslerini yapma imkanı buldular. Önceleri yardım konusunda tereddüt eden veliler okullardaki çalışmaları görünce şimdi daha fazla yardım yapmak için müracaat ediyor. Biz burada kimseyi zorlamıyoruz, tamamen gönül işi, her sınıf öğrenci velisi kendi sınıfını yaptırıyor ve bizde onları teşvik ediyoruz" dedi.

VELİLER ARASINDA EN GÜZEL SINIF YARIŞMASI
Alaca İlçesi'nde başlayan 'okulunu güzelleştir' kampanyası veliler arasında büyük bir yarışa sahne oluyor. En güzel sınıfı yapmak isteyen veliler adeta birbirleri ile yarışıyorlar. Parası olan maddi katkı sağlarken, maddi durumu iyi olmayanlar ise, okula gelip ücretsiz olarak çalışıyorlar. Bazı veliler malzeme yardımı yapıyor, bazı veliler ise vatandaşları dolaşarak Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne bağış topluyor. İlçe idarecileri, veliler ve öğrenciler birliktelik sağlayarak ilçelerini modern görüntüye kavuşturuyorlar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, yapılan çalışmaların bizzat katılırken, Kaymakam Kemal İnan'da her gün okulları ziyaret ederek çalışmaları denetliyor. Kaymakam İnan, "Bu birliktelik ilçede olduğu sürece aşamayacağımız hiçbir engel yok" diye konuştu.

AKVARYUMLU, TELEVİZYONLU SINIF İLGİ ODAĞI
Alaca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndaki çalışmalar ise insanların ve öğrencilerin hiçte alışık olmadıkları bir görüntü sergiliyor.
Tavanlar alçıyla kaplanan sınıfların içersine akvaryum yerleştirilerek sınıf adeta bir dinlenme odası haline dönüştürülmüş. Sessiz ve ferah bir ortamda ders yapan öğrenciler, Resim derslerinde ise hafif müzik eşliğinde resimlerini yapıyorlar. Modern sınıflarda öğrenim gören öğrenciler kendilerini ayrıcalıklı hissettiklerini belirterek, "Sınıfımız çok değişik, sınıftan çıkmak istemiyoruz. Kendimizi adeta bir parkta oturmuş gibi görüyoruz. Teneffüslerde dahi sınıftan çıkmak içimizden gelmiyor. Bu durumun çalışmalarımıza yansıyarak başarı oranımızın yükseleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştular.

ÖĞRETMENLERDE ÇALIŞIYOR
Velilerin okullarını güzelleştirmek için gösterdiği çabalara okullardaki öğretmenlerde karşılıksız bırakmıyor. Derslere giren öğretmenler boş derslerinde çalışmalara katılarak okullarını güzelleştirme kampanyasına destek veriyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, "Bu kampanya devlet, okul veli ve öğretmen işbirliğinin en güzel örneğidir. Öğretmenlerimiz yapılan çalışmalara tarafsız kalmıyorlar ve kendi güçleri oranında destek veriyorlar. Birçok okulda öğretmenlerimiz tulumlarını giyerek bizzat okulun tadilatında çalışıyorlar" dedi. 

Alaca Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve iki yıldır devam eden 'Okulunu Güzelleştir' kampanyasından 5 bin YTL nakdi yardım toplanırken, malzeme ve iş gücü desteği ile yapılan kampanya 1 milyon YTL üzerinde iş yapıldı. Alaca Kaymakamı Kemal İnan, "Halıkımızın desteği ile ilçemizde 1 milyon YTL'lik iş yaptık. Okullarımız şimdi daha modern ve daha lüks" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 16:44:05
Güncelleme :18 Ocak 2007 Perşembe 16:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?