23
Mayıs
2024
Perşembe
ALACA - ÇORUM

Şahin: Göz boyamıyoruz

Büyük Hırka Belediye Başkanı Aslan Şahin, göreve geldiği günden bu yana, tespit ettikleri sorunları öncelik sıralamasına göre çözdüklerini söyledi. Şahin, "Göz boyamıyoruz, akılcı çözümler üretiyoruz" dedi.

Hizmetlerine, sırası geldikçe devam ettiklerini belirten Şahin, "Bugün itibari ile su sorununu çözdük. Mezarlıklar ve cenaze hizmetleriyle ilgili hiç bir eksik kalmadı. İmar planını çıkardık. Makina parkını oluşturduk. Altyapı projesini çizdirdik ve inşaat aşamasına geldik" diye konuştu.

Bütün bu hizmetleri borçsuz yapmanın rahatlığı içinde olduklarını vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

"Bunlar bizim ilk beş yıl için önceliklerimizdi. İkinci beş yıl için 5 yıllık imar planını yaptık. Bu süre içerisinde duble yol çalışması 2005/2006 yılları arasında, kanalizasyon şebekesinin ve foseptik çukurunun yapılması, 5 bin metrekare açık alan ve 8 adet dükkan inşaatı ve altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra 2007/2008 yıllarında üst yapı cadde ve sokak düzenlemelerine başlanacaktır."

Bütün bu hizmetleri beldenin acil ihtiyaçları ve acil sorunlarını dikkate alarak yaptıklarını ifade eden Aslan Şahin "Planımızdan sapma olmadan hizmetlerimize devam etmekteyiz. Her geçen yıl Büyük Hırka'da gözle görülür değişiklikler olmaya devam edecektir. Belediyecilik anlayışımız göz boyamaktan ziyade, akılcı ve uzun ömürlü hizmetlere önem vermektir. Bir belediye başkanı seçim kaybedecekmiş gibi çalışırsa, belde kazanır. Yapılan hizmetler sağlam bir altyapıya dayanmazsa, yapılan harcamalar milli servetin hebasıdır. Bu da göz boyamaktan öteye gitmez. Bir belediye başkanı seçim kazanmak için çalışırsa belki başkanlığı tekrar kazanabilir ama belde kaybeder" dedi.

Alaca Birlik
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 00:59:53
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 11:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?