19
Mayıs
2024
Pazar
ALACA - ÇORUM

Yaralı taşıyan ambulans kaza yaptı

Çorum'un Alaca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 13 kişi yaralandı.

Kazada yaralananları Çorum'a taşıyan her iki ambulans da 1 saat arayla şehir girişinde kaza yaptı. Kazalar sonucunda toplam 2'si ağır toplam 17 kişi yaralandı.

Çorum'dan Alaca istikametine seyir halinde olan Selfet Gül(60) yönetimindeki 19 M 3076 plakalı yolcu minibüsü ilçe merkezine girişte aniden karşısına çıkan G.Ç.'nin kullandığı bisiklete çarptı.

Çarpmanın etkisi ile kontrolden çıkan minibüs kaldırıma çıkarak ve elektrik direğine çarparak durabildi. Kazada bisiklet sürücüsü G.Ç.(13) ile minibüs sürücüsü Selfet Gül ve minibüste yolcu olarak bulunan 11 kişi yaralandı.

Kazanın ardından minibüs sürücüsü Selfet Gül, yolcular ve bisiklet sürücüsü G.Ç. Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan G.Ç. ile yolculardan Vezir Gün buradaki ilk tedavilerinin ardından ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralıları taşıyan Hilmi Aykaç yönetimindeki 19 TL 114 plakalı ambulans, Çevreyolu Buharaevler Kavşağında önce Vedat Y. yönetimindeki 19 AY 555 plakalı otomobille ardından da İbrahim A. yönetimindeki 16 J 2452 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada ambulanstaki yaralılar G.Ç. ve Vezir Gün ile ambulansın çarptığı otomobillerin sürücüleri Vedat Y.(35), İbrahim A. (30) ve Anıl Y. (6) yaralandı.

SÜRÜCÜ ŞOKA GİRDİ
Kazanın ardından ambulans şoförü Hilmi Aykaç şoka girdi. Kaza yapan ambulansın başından bir an olsun bile ayrılmayan Aykaç, gözyaşlarına hakim olamadı. Aykaç'ı olay yerindeki polisler ve çevredeki vatandaşlar zor sakinleştirdi.

1 SAAT ARAYLA İKİNCİ KAZA
Buharaevler Kavşağı'ndaki trafik kazasının üzerinden 1 saat geçmeden bu kez de Alaca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Safiye Şeker(66), Edanur Şeker(12) ve Cihan Şeker'i(45) taşıyan Ferhat Biçici yönetimindeki ambulans Çevreyolu İskilip kavşağında kaza yaptı. Biçici yönetimindeki 19 EZ 648 plakalı ambulans İskilip kavşağında Nihat D.(38) yönetimindeki 06 MDC 14 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 150 metre sürüklenerek yan yatan ambulansta bulunan yaralılar ile Sağlık Memuru Zübeyde Sakallı yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan başka ambulanslarla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki ambulans kazasının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 17:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?