22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARGI - ÇORUM

Çeyizleri yanan genç kıza sürpriz

Kargı'da önceki hafta meydana gelen yangında, evinin çeyizlerini de kaybeden Döne Gülmez’e, AK Parti Çorum İl Teşkilatı tarafından çeyiz hediye edildi.

18 Nisan 2005 tarihinde Saraycık Köyü’nde çıkan yangında, 106 ev yanarken, Döne Gülmez isimli genç kızın 10 yıldır yaptığı el emeği göz nuru çeyizleri de kül olmuştu. Çeyizlerinin gözleri önünde yanmasına çok üzüldüğünü söyleyen Gülmez, "Yanan evle birlikte hem çeyizlerim yandı hem de hayallerim. Ben ona emeğimi harcamıştım, şimdi hiçbir şey kalmadı. Evimin yanmasından çok çeyizlerime üzülüyorum, çünkü orada yanan benim emeğim ve göz nurumdu" diye konuşmuştu.

AK Parti Teşkilatı’nın çeyiz hediyesi karşısında oldukça duygulanan Döne Gülmez, "Hayatımın en mutlu anı bu, el emeği göz nuru yaptığım çeyizlerim gözlerim önünde yanmıştı. Allah sizlerden razı olsun yanan yangın sadece çeyizlerimi değil umutlarımı ve hayallerimi de yakmıştı. Şimdi siz bana umut oldunuz. Çok mutluyum, mutluluğumu anlatamam" diye konuştu.

Diğer taraftan, yangın sonucunda çeyizleri yanan 9 genç kız da AK Partili kadınlara çeyizlerinin yandığını belirterek yardım istedi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yurdanur Özzehinli, çeyizleri yanan Saraycık Köyü’ndeki tüm kızların çeyizlerinin tamamlanacağını söyledi.

Yurdanur Özzehinli, Döne Gülmez’in çeyizi yandı haberini okuduğunda çok etkilendiğini belirterek, "Genç bir kızın çeyizinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Onun için Döne Gülmezin yüzü gülmesi için köye geldik. Kızımızı birazcık olsun güldürdük, ancak köydeki manzara bizi çok üzdü. 9 kızımızın daha çeyizi yanmış, çoğunun da düğünleri çok yakın, biz kızlarımıza yeniden çeyiz hazırlamak için çaba göstereceğiz" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 13:28:39
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 16:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?