22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARGI - ÇORUM

Vali Poroy: Kimse mağdur edilmeyecek

Kargı'ya bağlı Saraycık Köyü’nde çıkan yangın sonucunda, evlerde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Yangının ardından Saraycık Köyü’ne gelen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan bir inceleme ekib,i hasar tespit çalışması yaptı.

Yapılan inceleme sonucunda köyde, 96 evin tamamen yandığı 10’a yakın evinde hasar gördüğü tespit edildi. Vali Hüseyin Poroy, Saraycık köyünde meydana gelen yangın sonucu zarar gören halkın yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirterek, köyde hasar tespit çalışmasının tamamlandığını ve köyün yerinden taşınacağını söyledi. Köyün nereye taşınması gerektiği konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Hüseyin Poroy şunları söyledi:

"Köyün yeri konusunda uzman ekip çalışma yapıyor. Köyün nereye taşınacağının belirlenmesinin ardından tüm köylülere evleri yeniden yapılarak bu yıl içerisinde teslim edilecek. Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Zeki Ergezen, bölgeye gelerek inceleme yaptı ve evlerin biran önce yapılması için Genel Müdürlüğe talimat verdi."

Çıkan yangında Saraycık Köyü’nde evleri tamamen yanan vatandaşların huzur içerisinde olmasını isteyen Vali Hüseyin Poroy, "Devletimiz yanınızda. İhtiyaç duyduğunuz her şey valiliğimiz kanalıyla vatandaşlara ulaştırılacak. Vatandaşlarımız asla mağdur edilmeyecektir" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?