31
Mayıs
2024
Cuma
OĞUZLAR - ÇORUM

Oğuzlar teröre karşı yürümüştü

Her yıl geleneksel olarak yapılan Oğuzlar Ceviz Festivali, terörist saldırıları protestosuna dönüştü.

 

13 Ekim 2007


AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, şehit aileleri ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi, kortej yürüyüşü düzenleyerek terör saldırılarını protesto ettiler. Ellerinde Türk bayrakları, yürüyüşe geçen grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attılar.


Oğuzlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık burada şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu. Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, her yıl geleneksel olarak yaptıkları Ceviz Festivali'ni bu yıl 'Teröre Telin' yürüyüşü ile başlattıklarını belirterek, "Bayram sevinci beklerken vatan görevi esnasında terör saldırısı sonucu şehit düşmüş askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Terörle mücadelede askerlerimize destek sağlamak ve Türk halkının teröre karşı dik ve tek yumruk olarak duruşunu sergilemek için buradayız. Terör olaylarını lanetlemek için buradayız. Şehit ailelerimizin acılarını paylaşmak için buradayız. Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin arkasında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.


Türk halkının hiçbir güç ve saldırıdan korkmayacağını, yılmayacağını belirten Ali Uyanık, "Türk halkı, bu tür hain saldırılardan asla korkmaz ve yılmaz. Bu tür hain saldırılar ancak Türk halkını daha da perçinler, daha güçlü kılar" diye konuştu.
AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da terör örgütü PKK'nın son çırpınışları olduğunu belirterek, PKK'yı besleyenler ile koruyanların bir gün kendi kazdıkları kuyuya kendilerinin düşeceğini söyledi.


Cahit Bağcı, "Acımız büyük, bayramı buruk kutladık, ancak başımız dik, bu tür hainler Türk milletini bölemez, parçalayamaz, çünkü Türk milleti kanında taşıdığı asilliği tüm dünyaya örnektir. Evlatlarımızın acısını paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 12:15:25
Güncelleme :14 Şubat 2008 Perşembe 12:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?