22
Mayıs
2024
Çarşamba
ORTAKÖY - ÇORUM

Atık pil toplama kampanyası

Çorum Belediyesi, doğayı etkileyen ve çevre kirliliği yapan atık pillerin toplanması amacıyla kampanya başlattı.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, atık pillerin görünüş bakımında küçük maddeler olmasına rağmen kirlettiği alanların büyük olduğunun altını çizerek bir atık pilin sekiz yüz ton suyu kirlettiğini bildirdi.

Belediyenin Atık Pil toplama kampanyasına destek veren Hitit Otomobil ve Motor Spor Kulübü (Hitok) Başkanı Hikmet Burhanoğlu'a Belediye tarafından yaptırılan atık pil kutularını teslim eden Başkan Turan Atlamaz, atık pillerin çöplere atılmamasını istedi.

Büyük pil kutularının Hitok tarafından kamu kuruluşlarına ve okullara dağıtılacağını belirten Atlamaz, küçük ebattaki kutuların ise sürekli pil tüketen iş yerlerine dağıtılacağını yine bu kutuların daha sonra Hitok tarafından toplanacağını söyledi.

Çorum'un Türkiye'nin en temiz unvanı olduğunu hatırlatan Turan Atlamaz, "Çorum halkı çevreye çok duyarlı ve bu kapsamda çevreye büyük zarar veren atık pillerin toplanması konusunda büyük duyarlılık gösterileceğine inanıyoruz. Tüm vatandaşlarımız ellerindeki atık pilleri çöpe atmak yerine toplasınlar. Topladıkları pilleri de belediyeye haber vermeleri halinde gelip teslim alınacaktır" şeklinde konuştu.

Hitok Başkanı Hikmet Burhanoğlu'da yaptığı konuşmada DS Smith ÇOPİKAS A.Ş. de çalışanlar ve aileleri için başlatmış olduğumuz atık pil toplama kampanyasının uygulama alanını genişletmek ve böylece doğa ve çevreyi koruma bilincini geleceğin teminatı olan öğrencilere aşılayabilmek olduğunu bildirerek " Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (Hitok) olarak kampanyayı destekliyoruz. Bu sosyal hizmet amacına yönelik Belediyemizin vermiş olduğu tam destek dolayısıyla başta Belediye Başkanımız sayın Turan Atlamaz ve ekibine teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 16:28:53
Güncelleme :14 Mart 2008 Cuma 14:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?