15
Mayıs
2024
Çarşamba
ORTAKÖY - ÇORUM

İl Seçim Kurulu'ndan DP adayına ret

Çorum'da İl Seçim Kurulu, 4 belediye başkan adayının 29 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimine katılmak için yaptığı başvuruyu reddetti.

Önceki hafta aday listelerini İl ve İlçe Seçim Kurullarına sunan siyasi partilerden 3'ünün adaylarına 29 Mart 2009 seçimlerine katılmaları için izin çıkmadı.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi üyesi ve AK Parti Belediye Meclis üyesi adayı Avukat Ekrem Demirten'in itirazı üzerine konuyu değerlendiren Seçim Kurulu, daha önce AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yapan, aday gösterilmeyince ise daha sonra başka partilere katılan 4 kişinin adaylığını reddetti.

Seçim Kurulu'nun ilgili maddeye dayanarak verdiği karar üzerine, Demokrat Parti Ortaköy Belediye Başkan adayı Taner İsbir, Saadet Partisi Laçin Belediye Başkan adayı Muammer Çam, Anavatan Partisi İskilip Belediye Başkan adayı Mustafa Çalık ve Anavatan Partisi Bayat Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek'in adaylığı iptal edildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 16:06:54
Güncelleme :1 Mart 2009 Pazar 16:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahsuni ÖZÖNDEL IP: 85.105.109.xxx Tarih : 5.04.2009 16:13:01

anlasılması zor bi konu amacı cok farklı bence ama onuda anlamıs degilim . taner isbir bes yıl boyuınca emin olun bes yıl boyuınca abartmıyorum.ak parti davasını gutmus ve bilindigi gibi ön secim soz konusu olmus ve gayri mesru yollarla ön secimi kaybetmiştir.tamam bunda belki nalasılmıcak bişey yok ama olay ilgincligini bundan sonra baslıyor.Taner İSBİR  demokrat partiden oldu. ama ki bu yoldada engellerle karsılastı.ak parti den on secime girdigi için demokrat partidende aday olma yolu tutuldu.buna ilişkin her hangi bir kanun tuzuk yok. sadece secim hakımının tavrına kalmıs.Ya kardesim adamı ak partiye kabul etmediniz tamam ama bi baska partiden aday olmasını neden engelliyosunuz. boyle bi kanun olamaz.dermokrat partiden aday olamamasını bence sadece demokrat parti yonetimı karar vermeliydi.sen Taner isbir bes yıl boyunca ak partininin pesinde kostun sen bizden aday olamassın diye. Su nuda belirtmek istiyorum.tener isbirin terini alan ali ergin gecen donem ak parti den ortakoye belediye baskanı adayı idi.ama kaybetti.yaklasık 1000 oy alan ali erginin gecen yıl kı ak parti oyu. bu yıl 400 oy aldı.bu da bana kalırsa ortakoyde ak parti belediye baskan adayının arastırılma yapılmaksızın gayri mesru yollardan aday oıldugunu gosteriyor. BU bir adalet timsali ortakoyde demokrat parti nin secimi kazanması demektir.