17
Mayıs
2024
Cuma
UĞURLUDAĞ - ÇORUM

Uğurludağ'da seçim iptal edildi

Yüksek Seçim Kurulu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Uğurludağ Belediye Başkanlığı seçimlerine yaptığı itirazı kabul etti. İnceleme sonunda akıl hastası olması nedeniyle oy kullanmaması gereken bazı kişilerin oy kallandığının ve bir sandığın sandık sorumluları tarafından tutanak imzalanmadan ilçeye getirilmesi gerekçesiyle seçimin iptali kararlaştırıldı.

28 Mart 2004 seçimlerinde Uğurludağ AKP Belediye Başkan adayı İhsan Bici ile Doğru Yol Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Kiday büyük bir çekişme içine girmiş, sonuçta 1 oy farkla Mehmet Kiday seçimi kazanmıştı

Seçimin hemen ardından itiraz eden AKP Çorum İl Teşkilatı'nın ilk itirazı İlçe Seçim Kurulu tarafından ikinci itirazı ise İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine Ak Parti Çorum İl Teşkilatı Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. Yüksek Seçim Kurulu, önceki gün seçimlerin iptaline ve yeni seçimin 6 Haziran 2004 tarihinde yenilenmesine karar verdi.

Çorum'un Uğurludağ İlçesi'nde 12 sandıkta 2750 seçmenden 2463'ü geçerli oy kullanmış, AKP adayı İhsan Bici 1047, DYP adayı Mehmet Kiday ise 1048 oy alırken, DSP'nin adayı 315, MHP'nin adayı 25, CHP'nin adayı 21 ve SP'nin adayı da 2 oy almışlardı.
Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal kararının yanısıra yeni seçim tarihi de açıklandı. Yeni seçim 6

Haziran 2004 Pazar günü gerçekleştirilecek. Yasaya göre seçime 28 Mart'ta oy kullanan seçmen ile aday olanlar katılabilecek. Yeni aday ve seçmen yazılımı ise olmayacak.
AKP Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Uğurludağ seçimlerine ilişkin itirazlarının Yüksek Seçim Kurulu'nda kabul edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Adalet yerini buldu. Seçimlerin haksızca yürütüldüğünü öne sürmüştük, Yüksek Seçim Kurulu itirazımızı haklı bularak bizi doğruladı" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 22:20:40
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 13:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?