25
Nisan
2024
Perşembe
DÜZCE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi

Genel Bilgiler

1992 yılında Bolu’da kurulan Üniversitemizin, Düzce’de, 1994-1995 öğretim yılında ilk olarak Peyzaj Mimarlığı Bölümüne öğrenci alınarak açılan Orman Fakültesinde, 1995-1996 öğretim yılında Orman Endüstri Mühendisliği Bölümüne, 1996-1997 öğretim yılında Orman Mühendisliği Bölümüne öğrenci alınmıştır. Üç bölümde lisans ve yükseklisans öğretimi sürdürülmektedir.

5 Ekim 1994 tarihinde, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ramazan KANTAY’ın Kurucu Dekan olarak geçici kadro ile atanması, akademik ve idari kadroların oluşturulmasını başlatmıştır.

İlk olarak, Vekil Dekan Prof.Dr.Doğan ÇAĞLAR’ın girişimleri sonrası ve 1993 yılında Yükseköğretim Kurumu'nun yurtdışında doktora eğitimi için gönderilmek üzere alınan araştırma görevlileri ile kadrosu oluşturulmaya başlanan Orman Fakültesi, Kurucu Dekan Prof.Dr.Ramazan KANTAY’ın atanması ile gelişmiş, akademik ve idari personel yapılanması ile birlikte fiziki yapıdaki eksiklikler de giderilmeye başlanmıştır. Günümüzde fiziki yapının da gelişmesi ile sınıf ve laboratuar mekanları ile yeterli duruma getirilmiştir.

Fakültemiz öğretime, Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından TEKEL Tütün İşletmeleri'nden kiralanan eski tekel binasında başlamış, 1999 yılında yaşanan depreme kadar burada faaliyet göstermiştir. Depremde ağır hasar gören binadan SSK Hastanesi arkasında bulunan Sağlık Yüksekokulu binasına taşınılmış ve 2001 Temmuz ayına kadar eğitim ve öğretime burada devam edilmiştir. Fakültemiz 2001 Temmuz ayında Üniversitemiz Düzce Konuralp Yerleşkesi'nde bulunan kendi binasına taşınarak 2001-2002 öğretim yılından itibaren faaliyetlerini burada sürdürmektedir.

Fakültemizin Düzce Konuralp Yerleşkesi'nde bulunan kendi binası, 17.000 m2 kapalı alana sahiptir. Burada, dershaneler ve stüdyolar çizim salonu, tasarım salonu, laboratuarlar (bilgisayar, dil, silvikültür, toprak, ekoloji, amenajman, fotogrametri vb.), konferans salonu, kütüphane (yaklaşık 7000 kitap, internet ve okuma salonu), kantin (açık ve kapalı mekanlı), yemekhane (1000 kişilik) yanısıra bina içinde masa tenisi yeri ve yakın çevrede spor alanları (futbol, basketbol, tenis) bulunmaktadır.

Fakültemizde lisansın yanısıra lisansüstü eğitimi de verilmektedir.. Yükseklisans, 1996-1997 öğretim yılında başlayan Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalından sonra, 1999-2000 öğretim yılında Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, 2002-2003 öğretim yılında Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında olmak üzere üç anabilim dalında açılmıştır. Doktora programı ise 2008-2009 öğretim yılında üç bölümde de başlamıştır. Bölüm mezunları yanısıra ilgili bilim dallarından bilimsel hazırlık programı ile öğrenci alınmaktadır. Yüksek mimar / mühendis unvanları verilmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Konuralp Yerleşkesi
Adres2 :Düzce
Posta Kodu :
Telefon :(380) 542 11 37
Faks :(380) 542 11 36
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.