26
Nisan
2024
Cuma
DÜZCE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Düzce Meslek Yüksekokulu 1976 yılında Teknik ve Sosyal Bilimler Bölümleri adı altında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretime açılmıştır.

1980 yılında bölüm sayısı dörde çıkarılmış, 1982 yılına kadar aynı bakanlığa bağlı olarak faaliyetlerine devam etmiştir.

Yüksekokulumuz 1982 yılında İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesine bağlanmış 1984 yılına kadar Elektrik, İnşaat, İşletme ve Muhasebe bölümlerine alınan öğrencilere mesleki ve teknik eğitim verilerek eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürmüştür.

1984 yılında Türkiye ile Dünya Bankası arasında imzalanan Endüstriyel Eğitim Projesi çerçevesinde sağlanan kredinin 32 milyon dolarlık kısmından yararlanan 8 pilot Meslek Yüksekokulundan biridir. Bu proje çerçevesinde Düzce Meslek Yüksekokulu adına 36 öğretim elemanı yurt dışında (İngiltere ve A.B.D.) eğitim görmüş, fiziki kapasite iki katına çıkarılmış, müfredat programları, çağdaş bilgi ile donatılmış Teknikeri yetiştirecek şekilde yeniden hazırlanmış, teknik bölüme ait 22 laboratuar ve atölye oluşturularak en modern cihazlarla donatılmıştır.

1992 yılında Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlanmıştır.

2006 yılında Düzce Üniversitesinin kurulmasıyla Yüksekokulumuz Düzce Üniversitesine bağlanmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Düzce Meslek Yüksekokulu
Adres2 :Düzce
Posta Kodu :81010
Telefon :0380-5240099
Faks :0380-5240097
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.