17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

"Mahallemin ekibi" projesi başladı

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı "Mahallemin ekibi" projesine start verdi. Polis ekipleri bugün polis merkezi önünden görevli oldukları mahallelere dağıldılar.


Düzce Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dünyada olduğu gibi ülkemizde de suç çeşitliliği ve suçlu profillerinde önemli ölçüde değişkenlikler görüldüğü belirtilerek "Toplumu rahatsız eden en önemli neden, güvenli bir ortamda yaşama ihtiyacının giderilememesi ve suç korkusudur. Yaşam için gerekli olan güvenli bir ortamın, güvenli seyahat ve huzur imkanının sağlanması, öncelikle tehlikenin önlenmesi ile mümkündür. Suçun, mağdura verdiği zararlar yanında, psiko-sosyal etkilerinin toplum üzerinde oluşturduğu tahribat ta hesaba katıldığında, sadece bu kapsamdaki maliyetinin dahi ne kadar büyük boyutlarda olabileceği düşünülemez. Demokratik yaşamın vazgeçilmezlerinin başında hiç kuşkusuz huzur ve güvenlik gelmektedir. Güvenliğin olmadığı bir yerde özgürlük, demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Toplumda büyük rahatsızlık yaratan, endişe ve korkuya neden olan, bu yönüyle de gündemi işgal eden 'Sokak Suçları'na yönelik özel mücadele yöntemleri ve geliştirilen projeler kapsamında günlük hayatın olağan akışı içerisinde vatandaşımızı en fazla tedirgin eden, asayiş suçları ile mücadele, genel güvenliğin sağlanması bakımından temel etkenlerdendir. Vatandaş, mahallelerinde en azından tepe lambası yanarak bir resmi ekibin gezmesinin talep ediyor. Biz de vatandaşımıza yaptığımız hizmeti, huzur ve güveni tam olarak sağlayabilmek için bu talepleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda da halkın desteğini almadan başarılı olunamayacağının bilinciyle, toplum destekli polislik çalışmalarımızın bir unsuru olarak 'Mahallemin Ekibi' sloganı ile Düzce'de imkanlar ölçüsünde 2 veya 3 mahallemize bir ekip planlayarak çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Vatandaşımızdan temennimiz, şikayet dilek ve istekleri ile birlikte her türlü sorunlarını ekiplerimizle paylaşmaları,onlara destek vermeleri ve mahallelerindeki suç işleme oranının azaltılmasında ve suçun önlenmesinde bize yardımcı olmalarıdır" denildi.


Proje kapsamında Düzce merkezi 6 ayrı bölgeye ayrıldı. Polisler bu 6 ayrı bölgede 24 saat vatandaşla iç içe görev yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 20:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?