17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

100 yıllık okul

Düzce'nin ilk kurulan okullarından Namık Kemal İlköğretim Okulu, 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında "Çocuğumu Dinliyorum" konulu konferans düzenlendi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu, 100. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen "Çocuğumu Dinliyorum" konulu konferansa; Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamil Nazik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Cüre, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı. Açılış konuşması yapan Okul Müdürü Murat Zengin, Düzce'nin kurulan ilk okulu olmanın kendilerine bazı sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, "1909 yılında kurulan okulumuzun 100. yılını kutluyoruz. Çok önemli bir misyona sahibiz ve bu önem çerçevesinde değişik etkinlikler yapmak istedik" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hamil Nazik de, "Çocukların yetişmesinde izlenecek bazı yolla var ve bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Çocuklar doğduğunda neyin doğru olduğunu bilmezler. Ailede iletişimin büyük önemi vardır. Olumlu insan ilişkilerinde 3 önemli temel öğe empati, saygı ve sevgi baş rolü oynar. Ayrıca çocuğun gelişmesinde anne, baba ve çocuk iletişimi ile disiplin anlayışı ve uygulamaları konusuna dikkat etmek gerekir" dedi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 17:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?