17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

12 Kasım'dan bugüne ne değişti?

Düzce Damla Gazetesi tarafından düzenlenen '12 Kasım Düzce Depremi ve Bugün' konulu yazı yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Düzce'de günlük yayın yapan Düzce Damla Gazetesi'nin il genelinde lise öğrencileri arasında düzenlediği '12 Kasım Düzce Depremi ve Bugün' konulu serbest yazı yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Lise öğrencilerinin güncel sorunlara bakış açısını değerlendirme, gençlerin yazı yazma, anlatım yeteneklerini geliştirme, depremin kalıntılarının ve etkilerinin bir hatırlatma olarak yaşatılması amacıyla düzenlenen yarışmada, üç öğrenci dereceye girmeye hak kazandı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri; İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haluk Velioğlu tarafından gazetede düzenlenen törenle verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, bu tür yarışmaların gençler için çok önemli bir imkan olduğunu söyledi. Büyük şairlerin, büyük yazarların hep okul sıralarında yapılan yarışmalardan çıktığını belirten Sezer, bir öğrencisinin 30 yıl önce yazdığı kompozisyon yazısını hala sakladığını ve kendisinin ulusal bir gazetede köşe yazarı olduğu örneğini verdi

 "Genç cevherlerin ortaya çıkmasından ötürü Damla Gazetesini kutluyorum" diyen Sezer, bu tür etkinlikler için gelecek her teklife hazır olduğunu dile getirdi. Bu etkinliğin örnek olmasını dileyen Sezer "Bu tür organizasyonların diğer kurumlara da örnek olmasını isterim. Bu tür yarışmaların devamının gelmesini diliyorum" dedi. Yarışmada birinci seçilen Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Gülsüm Ayşenur Eser 350 YTL, ikinci Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Hazel Caklı 250, üçüncü Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Özlem Sağlam'a 150 YTL ödülünü, Milli Eğitim Müdürü Sezer verdi.

Ayrıca yarışmada ilk 10'a giren öğrenciler, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Gülsüm Ayşenur Eser, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nden Hazel Caklı, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Özlem Sağlam, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden lknur Parlak, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Mehmet Akın, Gümüşova İMKB Anadolu Lisesi'nden Eda Yiğit, Düzce Kız Meslek Lisesi'nden Merve Çalışkan Düzce Sağlık Meslek Lisesi'nden Solmaz Halim Ergin, Gümüşova Lisesi'nden Sıla Yüksel, Arsal Anadolu Lisesi'nden Erdem Durmaz'a, Damla Gazetesi tarafından hazırlanan 'Düzce' kitabı ile Fotoğraf Fergisi hediye edildi. Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Av. Ayşegül Şenol Can da yarışmada dereceye giren öğrencilere kitap hediye etti. Ödüllerin verilmesinin ardından program kokteylle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?