17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

12'den tam isabet!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile Özel Harekat Timi olmayan illerde kurulan Acil Müdahale Timi Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kuruldu.

13 kişilik ekip her türlü olaya müdahale edecek şekilde yetiştirildi. Türkiye'de Özel Harekat Dairesi'nin olmadığı illerde yaşanacak, kaçırma, rehine, silahlı çatışma gibi ciddi konularda kullanılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile Acil Müdahale Timleri kuruldu.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 2 şube müdürü, 2 komiser yardımcısı ve 9 polis memurundan oluşan Acil Müdahale Timi, her türlü olaya hazırlıklı yetiştirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cengiz Çakıltepe nezaretinde ekip aylık çalışmalarını Cumayeri Polis Atış Poligonunda gerçekleştirdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terör ve Asayiş Şubelerinde görevli kendi alanlarında uzman polislerden oluşan tim elemanları Ankara'da Özel Harekat dairesinde bir yıl boyunca çeşitli eğitimler aldılar. Yaklaşık 1 yıl boyunca Düzce'de kendi içlerinde eğitimlerine devam eden Acil Müdahale Timi, değişik atış yöntemleri ve yakın muhabere teknikleri ile göz dolduruyorlar.

İl Emniyet Müdürlüğü Acil Müdahale Timi, olası muhtemel rehine, silahlı çatışma ve buna benzer olaylara rahatça müdahale edebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2011 Çarşamba 17:56:31
Güncelleme :12 Ekim 2011 Çarşamba 12:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?