17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

16 Ekim Dünya Gıda Günü

Düzce Tarım İl Müdürlüğü, '16 Ekim Dünya Gıda Günü' münasebetiyle
öğrencileri gıda konusunda bilgilendirdi.


16 Ekim Dünya Gıda Günü münasebetiyle Düzce Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda gıda konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Arzum Kurtoğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü olarak kabul ettiğini belirterek, "Dünya Gıda Günü'nün amacı, dünyada yaşanan ve küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırmak, duyarlı olmasını sağlamak, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretiminin arttırılmasına dikkat çekmektir.

Bir yanda dünyada üretilen gıda maddelerinin yetersiz kalması, diğer yandan gıda üretimindeki paylaşım adaletsiz olması, açlık sorununun özelikle geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde önemli boyutlara ulaşmasında etkili olmaktadır. Açlık sorunu, 21 yüzyılın en önemli, en temel ve en öncelikli sorunudur.

Dünyada yaklaşık 300 milyonu çocuk olmak üzere 862 milyondan fazla insan, açlık sınırında yaşamaktadır. Ayrıca dünyada 1,5 milyar insan gizli açlık sorunuyla karşı karşıyadır. Hedef ise herkesin yeterince ve sağlıklı gıda tüketmesidir" dedi.
Kurtoğlu ayrıca, öğrencilere yapmaları gereken konular hakkında bilgi verdi.

Seminerin sonunda Tarım Müdürlüğü tarafından çocuklara fındık ikram edildi. Öte yandan, Düzce'de Dünya Gıda Günü münasebetiyle merkez ilçede 4, ilçelerde 1 okulda gıda konusunda seminer verildi

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 14:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?