17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

16 okula 'Beyaz Bayrak' verildi

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik konusunda dereceye giren 16 okula düzenlenen törenle 'beyaz bayrak' verildi.


Düzce genelinde Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri'nce okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kantin ve tuvaletler gibi birçok nokta göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılıp rapor hazırlandı.

Denetimlerin ardından 100 puan üzerinden dereceye giren 5 anaokulu, 8 ilköğretim okulu ve 3 lise, beyaz bayrağa layık görüldü. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Salonu'nda beyaz bayrak tesim töreni düzenlendi. Törene; Vali Bülent Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Bülent Kılınç, velilerin okullara uzak olduğunu belirterek, "Veliler, okullarımız ile iç içe olun. Okullarımızda veli toplantıları yapılıyor. Velilerin bir çoğu bu toplantıları katılmıyor para istenecek diye. Bu toplantılara katılın. Okullarımızın daha iyi olması içinde velilerimiz yardımına muhtacız. Bu yıl bütün okullarımızın beyaz bayrak alacak şekilde hijyen şartlarını sağlamanı istiyoruz" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Sezer, bu yıl tüm okulların beyaz bayrak almak için yarışacaklarını belirterek, "Bir önceki yıl 16 okul, geçen yılda 31 okulumuz bu yarışmaya katıldı. Bu yıl inşallah tamamı katılacak. Çocuklar yaşadığımız yer küçük olsun büyük olsun temizlik çok önemli. Her türlü ihtiyacımızı giderdiğimiz okullarımızı temiz tutacağız" dedi. İl Sağlık Müdürü Şimşek ise "Her şeyin öncesi sağlık" dedi. Konuşmaların ardından Şükran Önel Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Bayram Turan Çetin Anaokulu, Mustafa Açıkalın Anaokulu, Düzce Anaokulu, Azmimilli İlköğretim Okulu, Gönül Yavuz İlköğretim Okulu, Yeni Vakıf İlköğretim Okulu, Konuralp İlköğretim Okulu, Köprübaşı İlköğretim Okulu, Arabacı İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Esentepe İlköğretim Okulu, Düzce Arsal Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Düzce Fen Lisesi yöneticilerine, Vali Kılınç beyaz bayrak verdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?