17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

2007 yılı Eylül ayında Düzce

Düzce'de 2007 yılı eylül ayında başlıca şu olaylar meydana geldi.

Akçakoca ilçesinde sel felaketi yaşandı, selde yıkılan köprü 9 yıl sonra yapılarak ulaşıma açıldı, Düzce ile Kaohsiung kardeş şehir oldu, köylü vatandaşa keçi dağıtıldı.

Düzce Kalıcı Konutlar Bölgesinde yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi 2007-2008 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başladı. Yapımı tamamlanan 380 öğrenci kapasiteli Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi 2007-2008 eğitim öğretim yılında örencileri ağırladı. Düzce Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşleri, kıran kırana geçerken, güreşlerde başpehlivan Şaban Yılmaz oldu. Düzce 18 Temmuz Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen Düzce Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne geniş katılım oldu.


Düzce'nin Akyazı Köyünde, 1998 yılında yaşanan sel felaketinde yıkılan köprünün yerine yenisi 9 yıl sonra yapıldı. Akyazı Köyü'nün 10 köy ile ulaşımını sağlayan ve Melen Deresi üzerinde bulunan köprü, 1998 yılında yaşanan sel felaketinde yıkılarak kullanılamaz hale gelmişti. Yıkılan köprünün yerine vatandaşlar kendi çabaları ile tahtadan yaya köprüsü yapmış, ancak bu köprü de aşırı yağışların etkili olduğu dönemlerde zarar görerek, her sene yıkılıyordu. Yenisi yapılarak ulaşıma açıldı.
Düzce Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Sünnet Şöleni' ile 65 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Düzce Belediyesi ile Tayvan'ın Kaohsiung Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Her iki şehrin belediye başkanının imza attığı protokolde, kentlerin sosyal, ekonomik, kültürel ilişkilerinin oluşturulması ve geliştirilmesi hedefleniyor.


Düzce Valiliği İl Özel İdaresi ve Tarım Müdürlüğü tarafından Saanen Keçisi Yetiştiricilik Projesi kapsamında 10 çiftçiye 110 adet keçi dağıtıldı.
Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çivi Deresi taşarken, birçok dükkan ve evi su bastı. Kuzey ve Güney Kore arasındaki anlaşmazlığın sona ermesi amacıyla dünya turuna çıkan engelli Chang-Hyun Choi, Avrupa turunu tamamlayarak Türkiye'ye geldi. Choi, tekerlekli sandalyesi ile Düzce'den geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?