17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

29 Ekim'i çoşkuyla kutladık

Düzce'de, Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü törenlerle kutlandı.


18 Temmuz Stadyumu'nda düzenlenen törende ilk olarak Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sebahattin Toprak, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladı.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milleti'ne emanet ettiği Cumhuriyet'i korumak, kollamak ve yaşatmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.
Cumhuriyet'in değerini anlamak için Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının yaşadığı döneme göz atmak gerektiğini anlatan Kılınç, şöyle konuştu: "İmparatorluk anlayışıyla yönetilen bir devlet, daha sonra hiçbir din, dil ve ırk ayırımı gözetmeksizin, hiçbir zümreye bağlı olmaksızın halkın kendi seçtiği vekilleri ile yönetilmeye başlandı.

Bir yanda Kafkaslar, sürekli savaşın olduğu bir ülke. Bir yanda Balkanlar sükun bulamamış bir bölge. Ortadoğu ise hala savaşın sürdüğü bir ülke. Türkiye de bu bölgelerin arasında yer alıyor. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emaneti olan Cumhuriyet'i anlamak, korumak, kollamak ve yaşatmak hepimizin görevi. Bu güzel emanetleri sonsuza dek yaşatacağız."


Törende ayrıca, halk oyunları gösterisi sunuldu, öğrenciler şiirler okudu, ilköğretim ve ortaöğrenim okulları arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Toprak ve Belediye Başkanı Keleş madalya ve hediye verdi. Tören resmi geçit merasimiyle sona erdi

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?