17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

'5 kuruş harcamadan 5 MYO açtık'

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 17 aylık çalışmanın sonucunda kasadan hiç para çıkmadan 5 meslek yüksek okulu açtıklarını söyledi.

DÜ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen son 6 ayın sunumları toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Rektör Prof.Dr. Şerifoğlu, 17 ay gibi bir çalışma sonucunda 5 yeni yüksek okul kurduklarını belirterek, "Türkiye'de başka örneği olmayan bir şekilde yeni bir üniversite olmamıza rağmen 5 ilçede meslek yüksek okulları kurduk. Yüksekokulları kurarken hep şunu hedefledik. Sanayicilerimizle toplantı yaparak istihdama yönelik bölümler açtık. Tüm bu okulları cebimizden 5 kuruş harcamadan yaptık.

Tamamen yerel ölçekte desteklerle buraları açtık. Katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Rektör Şerifoğlu, hazırladıkları bütçeden 10 milyon YTL fazlası olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda bütçede ilginç bir gerçekleşme oranı oldu. Hedefimizde yüzde 100 tutturmak bile yoktu. Çünkü yeni kurulmuş üniversiteler var. Pasta aynı pasta ve bu dağıtılacak. Bunun üstüne seçim yılı yatırımlar başka taraflara kayar düşüncesinde iken hazırladığımız 49 milyon YTL'lik bütçeye karşılık 59 milyon YTL'lik karşılık aldık. Umarım meclisten de bu böyle geçer."

Şerifoğlu ayrıca, stratejik planlamada önemli bir noktaya geldiklerini, üniversite imkanları ile web sitesini kurduklarını ve bunların yanı sıra birçok konferans gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?