17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

6 yıl sonra esnafa kredi

Düzce'nin Gümüşova İlçesi Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK), 6 yıl sonra tekrar esnafa kredi vermeye başladı.


Bolu Bölge Birlik Başkan Vekili ve Düzce ESKKK Başkanı Ertan Taşlı, beraberinde Gümüşova ESKKK Başkanı Hikmet Ceylan ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.


Düzce Kooperatif Başkanı Taşlı, bölgede faaliyet gösteren kooperatifler ile alakalı olarak Merkez Birliği ve Halk Bankası ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde kapalı olan kooperatiflerle ilgili bazı kararlar alındığını belirterek, "Bu kararlar neticesinde de Düzce'de kapalı olan Gümüşova Kooperatifi'nin önünde büyük bir şans doğdu. Gümüşova İlçesi'ndeki esnafların kredi kullanabilmeleri için gerekli çalışma yapıldı. Artık Düzce ilçelerinde ve Bolu bölge ilçelerinde kapalı kooperatif kalmadı. Her esnaf ve sanatkarımız bu kooperatiflerden sağlanan imkanlardan yararlanacak. Ancak bu yapılırken, çalışan kooperatifler ile kapalı olup da yeni açılan kooperatiflerin önüne farklı sonuçlar çıktı. Kooperatiflerin çok çalışmaları, üyelerin çok fedakarlık yapmaları ve eski dönemlere dönüşünün olmayacağını anlamaları gerektiği ortaya çıktı. Buna göre merkez birliğimizden gelen genelgeye göre, 1 Mayıs- 30 Haziran 2008 tarihleri arasında takip oranları yüzde 200'ün altında olan kooperatiflere kredi kullandırma imkanı sağlanmış oluyor. Gümüşova Kooperatifi bu oranın içine girdiği için kredi verir duruma geldi" dedi.


Gümüşova ESKKK Başkanı Hikmet Ceylan da, kendisinin göreve 5 ay önce başladığını belirterek, "6 yıldır kapalı olan ve bir ara kısmen açılan kooperatifimizin kredi verir duruma gelmesi bizleri çok sevindirdi. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Kooperatifimizin açılmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 19:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?