17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

711 dekar mera törenle açıldı

Düzce'nin Çilimli ilçesine bağlı Esenli, Çallık ve Kaymakçı köylerinin ortak kullanımında bulunan ve 2 parçadan oluşan 711 dekar mera törenle açıldı. 

Çilimli ilçesine bağlı 3 köyün ortak kullanımında olan meranın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sebahattin Toprak, AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Tarım Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, daire müdürleri ve üç köyün sakinleri katıldı. 

Törende açılış konuşmasını yapan Esenli Köyü Muhtarı Necmettin Kavak, düzenlemesi yapılan meranın önceki halinin çok kötü olduğunu belirterek, "Burası bir çok kirliliği içinde barındırıyordu. Alanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 

Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal ise, mera ıslahlarında amacın sürdürülebilir bir tarım yapmak sureti ile doğal kaynakların korunması olduğunu belirterek, açılışı yapılacak meranın 711 dekar ve 2 müteşekkilden oluştuğunu söyledi. 

AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, bu tip alanların değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, böyle bir alanın boşa harcanmaması gerektiğini söyledi. Düzce Valisi Bülent Kılınç da, halkın bazı hizmetleri görmeden kendilerine inanmadığını, bu hizmetin gözle görülür olduğu için bundan sonraki projeleri de yapıp gösterdikten sonra hizmete açacaklarını ifade etti. 

Konuşmaların ardından Esenli Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. 

Esenli, Çallık ve Kaymakçı köylerinin ortak kullanımında olan 711 dekarlık mera, Düzce Valisi Bülent Kılınç ve katılımcılar tarafından kullanıma açıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 15:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?