17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Acılar tazelendi

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler mezarları başında anılırken, Van'da yaşanan afet acıyı ikiye katladı.

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde büyük zarar gören Kaynaşlı ilçesinde şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Kaynaşlı Meydanı'nda düzenlenen programa; Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Bulut, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid-i Şerif ve dualar okunurken bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Burada bir konuşma yapan Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, depremin ansızın gelen bir afet olduğunu ifade ederek, "Her zaman hazırlıklı olmamız lazım çünkü çok sık deprem olmaya başladı. Bu çerçevede Kaynaşlı'da oturan vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Daha sağlam binalar yapıyorlar'' dedi.
Kaymakam Cengizhan Bulut ise, Kaynaşlı ilçesinin depremlerden sonra hızla geliştiğine işaret ederek, ''Hem merkezi yatırımlar hem de yerel yatırımlarla Kaynaşlı oldukça ilerledi. Fakat denildiği gibi deprem öldürmez, bina öldürür. Yaşanan felaketlerden ders çıkararak sağlam binalar yapmamız gerekir'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından depremde ölen vatandaşlar için dua okundu. Daha sonra vatandaşlar, depremde kaybettikleri yakınlarının mezarları başında dua etti.
1999 yılındaki depremde 15 yaşındaki oğlu Emre'yi kaybeden Ayşe Uçar, "Depremi unutmadık; hala dünkü gibi o acıları yaşıyoruz" dedi.

Tek oğlu Ergin'i kaybeden Naime Zengin ise o günleri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Enkaz altından oğlunun cesedinin çıkarıldığını anlatan Naime Zengin, ''Hala acım aynı. Her geçen gün daha çok özlüyorum. Acım azalacağına daha çok artıyor. Van'da olan depremde televizyona dahi bakamadım'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 18:05:33
Güncelleme :12 Kasım 2011 Cumartesi 18:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?