17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Adliye binası Haziran'da bitiyor

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, yeni yapılan adliye binasının Haziran ayında tamamlanacağını söyledi. 

Düzce'de 1999 yılında yaşanan iki deprem afetinde binası kullanılmaz hale gelen ve belli bir süre çadırda, ardından prefabrikte ve şimdi ise okul binasında zor şartlar altında hizmet veren Düzce Adliyesi Haziran ayında kendi binasında hizmet vermeye başlayacak. Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, mevcut adliye binasında bir odada birden fazla hakim ve savcının görev yaptığını belirterek "Yeni yapılan binamızın tefrişatı mayıs ayı sonunda tamamlanacak. Haziran ayında binamıza kavuşmuş olacağız. 4 katlı, 16 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip yeni adliye binasında toplam 328 oda bulunuyor. Arkadaşlarımız çok rahat bir ortamda görev yapacaklar" dedi. 

3 ayrı girişi bulunan adliye binasında personel ayrı kapıdan, hakim ve savcılar ayrı kapıdan vatandaşlar ayrı kapıdan girecekler. Yeni yapılan modern binada ayrıca 200 kişilik toplantı salonu yine 200 kişilik restoran bulunuyor. 

Başsavcı Yiğit, binanın hizmete girmesinin ardından adliye girişinde birde cezaevlerinde üretilen ürünler için satış standının olacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 11:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?