17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Afyon'a Cumhuriyet Gezisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Gezileri Projesi kapsamında Düzce'den 40 öğrenci, Afyon ve Kütahya illerini kapsayan geziye katılmak için yola çıktı.


Düzce il genelindeki okullarda başarılı olan öğrenciler arasından seçilen 40 kişilik öğrenci grubu, başlarında iki yönetici ile birlikte üç gün boyunca Afyonkarahisar ve Kütahya'yı gezecek. Rehber eşliğinde Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı önemli bölgeleri gezecek olan öğrenciler hafta sonu dönecekler.
Öğrencilerin uğurlanması amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.


Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Osman Demir, bu tür gezi programlarının öğrencilerin görerek öğrenmelerinin yanında, gezerek öğrenmelerine de katkı sağladığını belirterek, "Yılın yorgunluğunu bu gezi sayesinde biraz olsun atacaksınız. Bu sizin için önemli bir fırsat. Her zaman böyle fırsatlar ele geçmiyor. Bu fırsatı iyi değerlendirin" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhuriyet duygusunu artırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen gezi kapsamında Düzce'den 40 öğrencinin 2 öğretmen nezaretinde Afyon ve Kütahya'ya gittiğini söyledi. Sezer, "İlk gurubu geçtiğimiz günlerde Çanakkale'ye gönderdik. Bu kez de Afyon ve Kütahya'ya gönderiyoruz. Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin yapıldığı yerlere gidiyorsunuz. Ecdadımız nasıl bir emaneti bizlere bırakmış görün.

İmkansızlıklar içerisinde, olan imkanlarını seferber ederek, neleri bizlere emanet etmişler göreceksiniz. Bizi iyi temsil edin. 323 bin Düzceliyi temsil ettiğinizi unutmayın" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler otobüslere binerek, yola çıktılar.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?