17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Aile hekimliği ilk olarak Düzce'de uygulanacak

Sağlık Bakanlığı aylardır Düzce’de hem sağlık personeli ile hem de yerel yönetimlerle çalışıyor.

Bir yandan hekimlerin ve diğer personelin eğitimi sürüyor, diğer yandan da fiziki koşullar hazır hale getirilmeye çalışılıyor.

Düzce neden pilot il seçildi?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Düzce’nin orta ölçekli ve Ankara’ya yakın bir il olması nedeniyle seçildiğini açıkladı.

Düzce için özel bir fon oluşturulacak

Pilot uygulamanın yapılacağı Düzce’de hastalar aile hekimlerine ceplerinden ödeme yapmayacaklar. Maliye Bakanlığı kamu kurumlarının sağlık için ayırdığı bütçeden Düzce’ye özel bir fon oluşturmak için çalışıyor.
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2004 Pazartesi 18:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 81.215.8.xxx Tarih : 25.10.2004 15:42:54
Yapılan uygulama doğurdur.Düzce Ankara yakın oluşundan değil,Düzce'de hasta çok oluşundan pilot bölge seçildi.Diğer hizmetlerde Düzce Ankara'ya çok mu uzak ki,diğer hizmetler getirilemiyor.Düzce il olmuş beş yıl olmuş bu İli yönetecek daha vali konağı yok,diğerlerinide sayayımda kamuoyu bilsin,Ankara'ya yakın olan Düzce'ye gelmeyen bir çok hizmetlerden sadece bir kaç örnek;Düzce'ye yaklaşık yedibin beşyüz kalıcı konut yapıldı bağlantı yollu yok hani Düzce Ankara'ya yakındı,Ankara nerede.Adliye binası yok,müftülük binası yok,dahası Düzce'nin bir Belediye binası yok.Ankara hani çok yakındı.Kısacası devlet hizmetlerini gören devlet dairelerinin binaları yok.Sözün özü Düzce'de devlet yok.Hani Ankara çok yakındı.Saygılarımla.