17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

'Ak Parti içinde kavga olmaz'

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti içinde kavga olamayacağını söyledi.


Belediye Başkanı Keleş, son aylarda Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile arasında bir sorun varmış gibi yansıtıldığını belirterek, "Milletvekilimiz Metin Kaşıkoğlu ile aramızda bugüne kadar hiçbir konuda benim bildiğim bir kavga, bir görüş ayrılığı, yada bir fikir ayrılığı olmadı.

Sadece Metin Kaşıkoğlu'nun yaptığı açıklamaların içerisinden bazı cümleler basın mensupları tarafından cımbızla çekilir gibi çekilmesi ve sadece onların spot başlık haline getirilmesi sonucunda aramızda sorun varmış gibi piyasada aksettirildi. Ben her zaman şunu söyledim. Bizim partimizin içerisinde herhangi gibi şekilde ne millet vekillerimiz ile ne yönetim ile görüş ayrılığımız olmaz, olmamalı da. Çünkü AK Parti hakikaten topluma hizmet eden, çok ciddi hizmetler sunan, yine Düzce'de yerel yöneticiler olarak bizler, geceli gündüzlü hummalı bir çalışma ile şehri yaşanabilir bir kent haline getirme konusunda çalışmalar ortaya koyan bir teşkilatız. Farkımız olduğunu düşünüyoruz.

Sadece Düzce'de değil, Türkiye genelinde farkımız olduğunu düşünüyoruz. Biz asla bir takım kısır çekişmelerle ve istikbalde benim siyasi görüşüm doğrultusunda ben önde olayım başkaları olmasın şeklinde bir çalışma içerisine asla girmeyiz. Bizde toplum menfaati, halkın menfaati ön plandadır. Teşkilatın yerel menfaatleri ön planladır. Kimsenin özel şahsi çıkarları asla ön plana çıkmaz. Bugün Mehmet Keleş olur, yarın başka birisi olur. Bugün Metin Kaşıkoğlu olur, yarın başka birisi olur. Sonuç itibariyle önemli olan, topluma ve halka hizmettir. Bu hizmeti en iyi kim verebilecekse, onun ön planda olması gerekir. Hiçbirimiz bu anlamda gözümüzü karartmamalıyız'' dedi.


Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu ifade eden Keleş, ''Düzce'ye faydalı olan bir insandır ve bugüne kadar söylediğim gibi aramızda hiçbir şekilde görüş ayrılığı olmamıştır. Bazı yanlış anlaşılmalar yada yapılan açıklamalarda bazı alt cümlelerin spot başlıklar haline getirilmesi bir kavga varmış havasına sokmuştur. Son yaşanan olayı sorarsanız kongrede iki aday vardı. Sanki biz karşılıklı birer cephe haline gelmişiz gibi bir hava oluştu. Bu da tamamen partimizin iç meselesidir. Demokratik bir yarıştır. Aslında bu bir mücadeledir. Parti çatısı içerisinde kalması gerekir. Yani partilerin içerisinde şiddetli tartışmalar, görüş ayrılıkları da olabilir. Ama en son ortaya çıkan fikir herkesin fikridir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?