17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

AKP'de seçim heyecanı

AK Parti Düzce Merkez İlçe Başkan adayı Salih Kuşçuoğlu, üye kayıtlarının silinmesi, üye kayıtlarının azlığı, delege listelerinin geç verildiği yönünde yaptığı açıklamalarının arkasında olduğunu belirterek, "Amacımız kimseyi kötülemek değil. Çamur at izi kalsın da değil. Ancak yapılanlarında bilinmesi ve buna göre karar verilmesi gerekir" dedi.


AK Parti Merkez İlçe Başkan adayı Salih Kuşçuoğlu, Yimpaş VİP Salon'unda basın toplantısı düzenledi. Partililerin de hazır bulunduğu toplantıda kendileriyle ilgili söylemlere karşı açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Kuşçuoğlu, "Basına üye kayıtlarının silinmesi, üye kayıtlarının azlığı, delege listelerin bize geç verilmesi ve siyasetin 3-5 kişi ile yapıldığı konularına ilişkin yaptığımız açıklamaları, aday olan diğer arkadaşımız gerçek dışı olduğunu iddia etti.

Biz söylemlerimizin arkasındayız" dedi. Üye silinmesi konusunda verdiği örnekte İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan'ı gösteren Kuşçuoğlu, "Bu örnek olayı zaten net bir şekilde açıklıyor. İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan'ın bu partiden üyeliği silinmiştir. Bunun ne gibi bir açıklaması olabilir. Eğer bilgilerde eksiklik var diye üyelerin ellerinde oy hakkını alıyorsanız, bilgi eksikliği ekip çalışmasıyla giderilebilirdi. Eğer siz Yusuf Ercan'ın üye bilgilerini tamamlayamıyorsanız, bu işte ne kadar başarılı olunduğu ortada. Bu sadece bir örnek. Bizler bu konudaki rahatsızlığımızı dile getirdik" diye konuştu. Kuşçuoğlu, partide üye kayıtlarından sorumlu olan Muammer Ceylan'ın bilgileri eksik olan üye listelerini bile vermediğini iddia etti. Bu konuda çok ilginç cevaplar aldıklarını belirten Kuşçuoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu oluşumun en büyük nedeni de budur zaten. Üye kayıtlarının yetersizliğini ve konuyla ilgili rahatsızlığımızı sık sık dile getirdik. Ancak sorumlu arkadaşımız maalesef gerekli hareketi sağlayamamıştır ve takip edilmemiştir. Biz sadece yanlış olanı sorumlusuna söylemekle yükümlüyüz. Bu hareketimiz zaten en büyük ses getirecek harekettir."


Amaçlarının kimseyi kötülemek olmadığını aktaran Kuşçuoğlu, ancak delegelerin olan biteni bilmek zorunda olduğunu belirterek, "Yapılanların bilinmesi ve buna göre karar verilmesi gerekir. Delegelerimizin gözlerini ve kulaklarını açmak bizim için bir görevdir" dedi. Aday olacaklarını açıkladıklarında teşkilat tarafından kendilerine delege listelerinin verilmediğini vurgulayan Kuşçuoğlu, "Delege listelerini çok geç aldık. Bununla ilgili il başkanlığına yazılmış dilekçeler ve cevaplar var. Aday olacağımızı beyan ettiğimizde, bize delege listeleri verilmedi. Ancak milletvekillerimizi araya koyarak, genel merkezden listeler bize ulaştı. Listeler bize ulaştığında seçime 10 gün, ziyaret edilecek 400 delegemiz vardı. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Buna rağmen hız bir şekilde delegelerimize ulaşmaya çalıştık" diye konuştu. Siyaseti birkaç kişiyle değil ekiple yapacaklarını kaydeden Kuşçuoğlu, merkez ilçe başkanlığını daha iyi yapacaklarını söyledi. Bu inançla yola çıktıklarını söyleyen Kuşçuoğlu, "Pazar günü yapılacak seçimde de başarılı olacaklarına inandıklarını ifade ederek, "Zor bir göreve talibim; ancak ekibime çok güveniyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?