17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Alınan kredi hizmet için kullanılacak

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bankalardan 10 milyon YTL tutarında alınan kredinin hizmet için kullanılacağını söyledi.


Başkan Mehmet Keleş, bankalardan alınan kredilerin halka yönelik hizmetlerin tamamlanmasında kullanılacağını söyledi.
Keleş, yaptığı açıklamada, belediyenin borçlarının arttığı ve bankalardan alınan kredilere yönelik eleştirilere tepki gösterdi.
Belediye'nin son olarak bankalardan 10 milyon YTL tutarında kredi aldığını belirten Keleş, "Borç alarak borç ödenmez. Borç olarak hizmet yapılır. Biz bu aldığımız paralarla hizmet yapıyoruz. Kanalizasyon yapıyoruz, asfalt yapıyoruz, yol yapıyoruz, yeni hizmet alanları açıyoruz. O anlamda son aldığımız kredide işlerin yapımıyla alakalı işlerin bitirilmesiyle alakalı alınmış bir kredidir. Tamamen hizmet için kullanılacaktır" dedi.


Belediyenin SGK'ya olan borçlarını ödeyebilmek için gayrimenkul takası yaptığına ilişkin olarak görüşmelerin sürdüğünü anlatan Keleş, "Türkiye'nin tamamında SSK borcu olan belediyeler ki belediyelerin yüzde 90'ının SGK'ya borcu var. SGK'nın da karşılık mutabakatı alınarak gayrimenkul takasına gidilebiliyor, yani belediyenin şehir içerisinde bir sürü gayri menkulü var. Bu gayrimenkullerin büyük bir bölümü de diğer kamu idareleri tarafından kullanılıyor. Mesela okulların büyük bir bölümünün altındaki yerler belediyeye ait. Sonuç itibariyle bizde Düzce de bizim ihtiyacımız olmayan SGK'nın da ihtiyacı olabilecek bir araziyi borçlarımıza karşılık devredebiliriz. Bu gayet makul bir şey. Türkiye'nin tamamında aşağı yukarı uygulanıyor" diye konuştu.


Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi'nin SGK'ya olan borçlarını yapılandırdığını ve ödemeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?