17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Alt yapı çalışmaları yavaş gidiyor

Düzce Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, sitede altyapı çalışmalarının ekonomik sıkıntılar nedeniyle yavaş yürüdüğünü söyledi.


Başkan Mehmet Bakan, KSS'de altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Uzun süren aksaklıklar neticesiyle geciken inşaatımızda hergün olumlu gelişmeler devam etmektedir. İlgili bakanlıkla ve diğer resmi kurumlarla yapılan görüşmeler neticesinde çalışmalarımıza daha bir hız gelmiş, buna bağlı olarak yaklaşık 180 üyemiz işyerlerine yerleşmiş imalat ve çalışmalarına başlamıştır. Bu da şimdilik 500-600 kişiye istihdam sağlamaktadır. Bilindiği üzere sitemize doğalgaz, elektrik ve su gelmiş abonelik çalışmaları başlamıştır. Ayrıca Telekom ile sözleşme yapılarak telefon işi de halledilmiştir" dedi.


Bakan, KSS'nin kuzeyinde bulunan bazı parselleri sattıklarını bazıları için görüşmelerin devam ettiğini vurgulayarak, "Arazimizin kuzeyinde bulunan bazı parseller yatırımcılara satılmış bazıları da satılmak üzere görüşmeleri devam etmektedir. Bunlar da gerçekleştiği zaman esnafımızı da önemli yansımaları olacaktır. Altyapıdaki bazı noksanlıklar ekonomik darlık nedeniyle biraz yavaş yürümektedir. Maalesef üyelerimizin ödemeleri çeşitli nedenlerden dolayı aksadığından çalışmalarımızda aksamaktadır" dedi. Bakan, üyelerin aidatlarında ödeme noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı üyelerin ihraçlarının söz konusu olduğunu belirterek, "Üyelerimiz böyle bir durumla karşı karşıya kalmamaları için ödemelerinde biraz daha hassas davranmalıdır. Paradan başka sorunu olmayan tamamıyla bitmesi için bu konu önemlidir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 16:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?