17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Anaokulu öğretmenliği

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anaokulu öğretmenlerine yönelik seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Anaokulu öğretmenlerine "Sosyal hayatınızda yaşadıklarınızı okula taşımayın" dedi.


Geçlik Merkezinde düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim müdür yardımcıları, ve çok sayıda ana okulu öğretmeni katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Gelengül Haktanır, öğretmenlere okul öncesi eğitim programı uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Haktanır, 0-6 yaş gurubu çocukların her gün mutlaka sabah ve akşam olmak üzere birer saat sırtlarından ter çıkacak şekilde oynamaları gerektiğini belirterek "Çocuklar her gün mutlaka iki saat terleyinceye kadar oynamalıdır. Özellikle çocukların oyunlarında yapılandırılmamış oyuncaklarla oynayıp kendisinin bozup yapması çocuğun gelişiminde çok önemli. Mutlaka çocukları şehrimizin eğiteme uygun alanlarına götürmelisiniz. Örneğin müzeler, oyun parkları, doğal alanlar dört duvar arasında sıkışıp kalmayın" dedi.


Prof. Dr. Haktanır, öğretmenlik mesleğini tercih edenlerin mutlaka isteyerek yapması gerektiğini ifade ederek "İnsanlar evlerindeki kültürü okula taşırlar. Öğretmen bu nedenle evinde dizi seyretmemeli. Okumalıyız, kültürlenmeliyiz ve sosyal hayatımızı okula taşımamalıyız. Öğretmenin genel kültürü çok önemli evinde arabesk müziği dinleyen bir öğretmen okulda dinlememesi gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 14:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?