17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Anız yakmak yasak ama...

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin Temmuz ayında müdahale ettiği 62 yangından 47 tanesi anız ve ot yangını oldu. İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, vatandaşlara anız yakılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Bölgenin en güçlü ekip ve donanımına sahip olan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Temmuz ayı faaliyetleri açıklandı. Temmuz ayı içerisinde toplam 90 yangın ihbarını değerlendiren itfaiye ekipleri, bunlardan 62 tanesine müdahale etti.

Müdahale edilen yangınlar içinde 2'si ahşap, 1'i betonarme olan toplam 3 bina, 1 atölye, 4 motorlu araç, 3 odun deposu, 3 orman, 47 ot ve anız yangını bulunuyor.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini en çok meşgul eden ot ve anız yangınları oluyor. 62 yangın müdahalesinden 47'sinin ot ve anız yangını olması vatandaşların uyarıları dikkate almadığını gösteriyor.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, anız konusunda vatandaşları uyararak, "Anız yakılmaması gerekiyor bu tamamen yasak" dedi. İşleyen ayrıca, sürücülerden yanan sigara izmaritlerini camdan atmamalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 23:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?